HoofdnieuwsRegionaal

Inbrekers gaan niet met vakantie

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. wil samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie het aantal woninginbraken terugdringen. In de zomerperiode slaan veel inbrekers toe omdat, zij weten dat bewoners van huis zijn.

Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen of zonweringen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan, niet gemaaid gazon.

Wat kunt u doen tegen woninginbraken?

  • Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen;
  • Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis of als ze onbekende personen zien bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen;
  • Voor de thuisblijvers: let op insluipers. Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan.

Zelf aan de slag met veilig wonen

Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen! Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal  90 procent minder kans op een inbraak.

Meer informatie

Kijk voor meer preventietips op:  www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button