HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Inbrekers overlopen door bewoner Dokkum

DOKKUM – De politie heeft zaterdagochtend in Dokkum twee personen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in Dokkum.

Worsteling

De bewoner lag te slapen, toen hij rond 6:15 uur gestommel hoorde. Hij zag een onbekende man bij hem op de trap staan. Er volgde een worsteling, waarna de man er uiteindelijk, zonder buit, vandoor ging. Buiten stond nog een tweede man. Het tweetal ging er in een auto vandoor.

Auto getraceerd

Op basis van een beschrijving van de auto en het kenteken werd de auto getraceerd. Met meerdere politieauto’s is de auto bij Sebaldeburen tot stoppen gedwongen. In de auto zaten behalve de twee mannen ook nog twee vrouwen. De twee mannen, een 32-jarige man uit Groningen en een 24-jarige man uit de gemeente Marum, zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Aanhouding diefstal

Van de beide vrouwen is de identiteit vastgesteld. Toen bleek dat één van de vrouwen, een 24-jarige vrouw uit Groningen, nog voor een diefstal kon worden aangehouden. Het gaat om diefstal van snoepgoed bij een tankstation in Midwolde in oktober 2013. Ook zij is ingesloten voor nader onderzoek.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button