HoofdnieuwsRegionaal

Informatieavond aanleg wieler-skeelerbaan en uitloopgebied in De Westereen

DE WESTEREEN – Donderdagavond kregen de inwoners en omwonenden van de Westereen de kans om de plannen rond de inrichting van de wieler-skeelerbaan en het recreatieve uitloopgebied te bekijken. Wethouder Emke Peterson gaf een korte inleiding over de totstandkoming van de plannen. Er werd ook kort ingegaan op de bouw van de Brede School. De goed bezochte informatieavond vond plaats in de kantine van voetbalvereniging VVZ.

Een van de onderdelen van het integrale centrumplan de Westereen betreft de aanleg van een wieler-skeelerbaan en een recreatief uitloopgebied aan de oostzijde van de Westereen. Nu de bouw van de Brede School is gestart, is het ook tijd om met de uitvoering van dit oostelijk sport – en recreatieve gebied te beginnen.

De gemeente is al van start gegaan met het in model brengen van de gronddepots ten westen van de Runwei. Hiermee worden de contouren van dit deel van het gebied langzaam zichtbaar. Men wil zich zo veel mogelijk aan de oorspronkelijke plannen houden. Vorig jaar is echter besloten om het zuidelijke deel van het centrumplan (ijsbaan en omgeving), dat was bestemd voor woningbouw, niet meer in ontwikkeling te nemen. Gevolg hiervan was dat er ook bezuinigd moest worden. Besloten is om de ijsbaan niet meer te verplaatsen, de wielerbaan in te korten en een kleinere skeelerbaan aan te leggen. Dit is in nauw overleg met de sportverenigingen en Plaatselijk Belang gedaan. Het recreatieve uitloopgebied is daardoor iets groter geworden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button