Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Informatieavond over allergie, astma en eczeem bij kinderen

DRACHTEN – Op maandag 30 juni 2014 houden de kinderartsen en kinderlongverpleegkundige van Nij Smellinghe een informatieavond voor ouders. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over allergie, astma en eczeem bij kinderen. Kinderarts Charlotte Peer denkt dat er grote behoefte bestaat aan deze informatie. Wij merken op onze polikliniek dat ouders vaak veel vragen hebben over deze veelvoorkomende problemen. Daarom denken wij dat het goed is om op een laagdrempelige manier voorlichting te geven aan ouders.

Een droge huid met rode krabplekken, jeuk en slecht slapen. Overmatig huilen en darmkrampen. Veel hoesten, ‘vol zitten’ en af en toe een piepende ademhaling. Dit zijn veelvoorkomende klachten bij een kind waar je je als ouder vaak zorgen over maakt. Je vraag je af: moet ik hier iets mee en zo ja, wat? Wat kan ik doen en moet mijn kind ook medicijnen gebruiken? En hoe dan? Zijn al die hormoonzalven en pufjes wel veilig? De onderliggende vraag is daarbij ook vaak of een allergie een rol kan spelen. Hoe noodzakelijk zijn de medicijnen eigenlijk? Groeien kinderen niet gewoon over de klachten heen?

De kinderartsen van ziekenhuis Nij Smellinghe hebben in hun spreekkamer gemerkt dat er bij ouders op het gebied van astma, eczeem en allergie bij kinderen veel vragen leven. Adviezen uit de omgeving zijn vaak tegenstrijdig en roepen soms nog meer zorg en vragen op. Op de informatieavond leggen de kinderartsen samen met een kinderlongverpleegkundige op een laagdrempelige en toegankelijke manier de belangrijkste zaken uit over allergie, astma en eczeem bij kinderen. Verder is er voldoende ruimte om vanuit de zaal vragen te stellen.

Waar & wanneer

Maandag 30 juni 2014

Van 19.00 tot 22.00 uur in zaal 5 van ziekenhuis Nij Smellinghe (Compagnonsplein 1, 9202 NN in Drachten)

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.nijsmellinghe.nl/informatieavond. Er is plek voor maximaal 80 belangstellenden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button