HoofdnieuwsRegionaal

Grote opkomst informatiebijeenkomst ‘Is de ZORG ook uw ZORG?’

KOLLUM – Dinsdagmiddag van half twee tot half vijf werd er een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen in de zorg georganiseerd in het gemeentehuis te Kollum.

Wethouder Maasbommel vertelde over de ontwikkelingen in de Wmo en de gevolgen hiervan voor de inwoners.

Er verandert momenteel veel binnen de ‘zorg’ in Nederland. Wat zijn de gevolgen van de veranderingen voor u? Hoe kunt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? De Wmo gaat uit van de eigen kracht van de burger, waarbij zelfredzaamheid en hulp van naasten belangrijk is. Maar wat als dat niet (meer) gaat? Allerlei vragen die aan de orde komen tijdens deze informatiebijeenkomst. De gemeente wil zelfredzaamheid van de inwoners bevorderen en ondersteunen. Burenhulp en mantelzorg zijn daarbij belangrijk. In sommige gevallen is het organiseren daarvan lastig. Eén van de manieren waarop dit kan is via de website WeHelpen. De heer Van de Steeg, directeur Coöperatie WeHelpen heeft dindsdagmiddag  uitleg gegeven over hoe de website WeHelpen is ontstaan en wat ermee gedaan kan worden.

Digitale ontwikkelingen worden steeds belangrijker. Dit geldt ook voor de zorg. In gemeente Kollumerland c.a  wordt er mee geëxperimenteerd: in woonzorgcomplex Meckama State (project Zorg Dichtbij) en in Burum (project Dorpshuis Nieuwe Stijl). Voor jongeren is internet bekend terrein, maar ook ouderen raken steeds meer ‘digitaal’ wegwijs, onder meer door cursussen van SeniorWeb.

Tijdens de informatiebijeenkomst konden de aanwezigen kennismaken met de projecten, zelf de website WeHelpen bezoeken én zich laten informeren door de vrijwilligers van SeniorWeb.

Tekst Presentatie:
Presentatie Is uw ZORG ook onze ZORG

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button