HoofdnieuwsRegionaal

Ingezonden: Een vaste beheerder voor de van der Bij-hal en ontwikkeling van het Colleterrein

KOLLUM – S!N is van mening dat de van der Bij-hal in Kollum weer een vaste beheerder moet krijgen. Door de herindeling van de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadeel en Kollumerland c.a. is er geen vaste beheerder meer.

Namens S!N pleit Kevin Merkus, huidig raadslid voor S!N en nummer 4 van de lijst, voor het opnieuw aanstellen van een vaste beheerder. Ik hoor van verschillende kanten dat het beheer van de sporthal op dit moment niet goed geregeld is en men graag ziet dat er weer een vast aanspreekpunt komt voor de van der Bij-hal, aldus Merkus.

”Ik hoor van verschillende kanten dat het beheer van de sporthal niet goed geregeld is”

Een ander punt waar Merkus zich sterk voor maakt is de ontwikkeling van het voormalige Colleterrein. Zowel de scholen die gevestigd zijn in de Campus Kollum als in het kindcentrum groeien uit hun jas en hebben behoefte aan extra ruimte. Een passende oplossing kan volgens Merkus gevonden worden op het voormalige Colleterrein. Op die manier kan ook het oude Lauwers College gebouw aan de Johannes Bogermanstraat een andere invulling krijgen. Bijvoorbeeld ten behoeve van woningbouw.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button