HoofdnieuwsRegionaal

inhoudelijke behandeling zaak Vaatstra

KOLLUM – Op donderdag 28 maart 2013 is de inhoudelijke behandeling van de zaak Vaatstra. Vrijdag 29 maart 2013 is indien nodig beschikbaar als extra zittingsdag.

De zitting is openbaar en vindt plaats in zittingszaal A van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, Zaailand 102. De zitting begint om 9.30 uur. Vanwege de verwachte drukte zijn er extra zittingszalen gereserveerd voor publiek en pers, waar de behandeling van de zaak via een beeldscherm gevolgd kan worden.

Persinformatie

In alle zalen gelden dezelfde afspraken als in zittingszaal A waar de behandeling plaatsvindt. Het is niet toegestaan beeld- en geluidopnamen te maken in de verschillende zalen.
In verband met de grote belangstelling voor deze zaak is er sprake van een poolregeling. Hierover wordt u nog geïnformeerd

Toegestane opnamen voor televisie, radio en tekenaars

  • Radio en televisie: deze week beslist de rechtbank van welke onderdelen van de zitting audiovisuele opnamen gemaakt mogen worden.
  • Er is plek voor twee tekenaars tegelijk in zittingszaal A. Tijdens schorsingen kan er onderling gewisseld worden.

Het is niet toegestaan opnamen te maken van de verdachte en het publiek.
Het is niet toegestaan in de hal van de rechtbank opnamen te maken.

Publieksinformatie

In zittingszaal A, waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, is beperkt plaats beschikbaar voor publiek. Daarnaast zijn er extra zittingszalen beschikbaar waar de zaak via een beeldscherm kan worden gevolgd. Het is niet mogelijk om van te voren een plek te reserveren in een van de zittingszalen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button