HoofdnieuwsRegionaal

Innovatiehuis Lauwersdelta van start met verschillende bedrijven

BUITENPOST – Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost opent maandag 4 februari haar deuren. Bij de start zullen een aantal innovatieve bedrijven direct hun intrek nemen in het voormalige bankgebouw aan de Kuipersweg. Onder de ondernemingen bevinden zich de eerste start-ups: het Ondernemers Instituut en Bedrijfsplanopbestelling.nl. Later dit voorjaar volgt de officiële opening van de broedplaats van ambitieuze en talentvolle bedrijven.

Innovatiehuis Lauwersdelta is opgericht om een inspirerende werkomgeving te bieden aan vernieuwende ondernemingen uit Noordoost-Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Nieuwe en bestaande innovatieve MKB-bedrijven kunnen er elkaar stimuleren en versterken en zo doorgroeien. Naast start-ups zijn ook R&D-afdelingen van gerenommeerde bedrijven en onderwijsinstellingen er welkom. Innovatiehuis Lauwersdelta is daarnaast een regionaal kennis- en netwerkcentrum dat openstaat voor alle ondernemers. Namens de stichting Innovatiehuis Lauwersdelta verwelkomde Henk Everts vrijdag 1 februari de Buitenposter ondernemer Jacob Duinstra met zijn start-ups Ondernemers Instituut en Bedrijfsplanopbestelling.nl in het gebouw.

Ook maakte Everts bekend dat Novema/OF (media)partner van Innovatiehuis Lauwersdelta is geworden. Het aantal bedrijven dat heeft aangekondigd zich met een of meerdere werkplekken in het bijzondere pand te vestigen, groeit gestaag door. Hieronder zijn enkele ‘experts’: Freed Interactive, Magicolr.com, 6 graden, Van der Velde & Hoen makelaardij, Kamer van Koophandel en AJ Catering & Meer. Deze experts zijn vakspecialisten die kennis overdragen aan ondernemers binnen én buiten Innovatiehuis Lauwersdelta. In het complex wordt gewerkt in een kantoortuin of op een van de flexplekken in de kantoorunits met overal glasvezelinternet. Bedrijven nemen er flexibele werkplekken af in plaats van huur te betalen voor vierkante meters. Er zijn verschillende vergaderruimten, brainstormkamers en multifunctionele ruimtes voor bijvoorbeeld foto- en videoproducties. Deze faciliteiten zijn ook te reserveren door ondernemers die er niet gehuisvest zijn. Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta is opgericht door de ‘founding partners’ DVEN Accountants Adviesgroep, Sterc Internet & Marketing, gemeente Achtkarspelen, Rabobank Burgum-De Lauwers en Denkgenoten. Sponsors zijn onder andere Omrin, MultiCopy, MOOK De Notaris, Kabelnoord en De Jong Houtwaren.

Zie tevens de geheel vernieuwde website: www.lauwersdelta.nl

Aanjager Henk Everts verwelkomt ondernemer Jacob Duinstra in Innovatiehuis Lauwersdelta 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button