HoofdnieuwsRegionaal

Inspirerend 3D-event in Innovatiehuis Lauwersdelta

BUITENPOST – Afgelopen woensdag 11 december werd in het Innovatiehuis in Buitenpost een inspirerende middag georganiseerd rondom 3D-techniek. Het event was vooral bedoeld voor het onderwijs in de regio, maar ook voor beleidsmakers en andere belangstellenden.

De organisatoren, basisschool ’t Holdersnest, Mediaheads, Multicopy en het Innovatiehuis wilden laten zien hoe belangrijk het is dat het onderwijs zich bezig houdt met innovatieve techniek. Willem Wouda, directeur van ’t Holdersnest en projectleider in verschillende onderwijsprojecten in de regio hield een stevig pleidooi voor de inzet van innovatie, nodig voor het verhogen van het ambitieniveau. Volgens hem is het broodnodig dat het onderwijs zich verdiept in moderne techniek om de leerlingen goed te kunnen voorbereiden op de toekomst. Wethouder van onderwijs voor Achtkarspelen, Marten van der Veen, bevestigde de interesse van de gemeente in innovatie in het onderwijs en wees op de noodzaak om vernieuwing vanuit de overheid te ondersteunen.

Op het event deden leerlingen van de basisschool enthousiast mee aan de workshop 3D-printen, maakten zelf ontwerpen en prints, onder begeleiding van Leen Wijngaarden van De Maakschappij.

Het MBO Friese Poort liet zien hoe op deze school leerlingen zelf ontwerpen in 3D maken. Studenten van de Noordelijke Hogeschool Communicatie en Multimedia-design presenteerden verschillende soorten 3D-design. Multimediabedrijf Mediaheads liet zien hoe het 3D-animaties ontwikkelt, o.a. voor een leerlijn Frysk voor het kleuter- en basisonderwijs.
Peter Joore, lector Open Innovatie aan de NHL, sprak over het internationale schoolnetwerk, MySchoolsNetwork en legde daarbij ook nog eens de nadruk op hoe noodzakelijk het is dat het onderwijs deelneemt in (internationale) netwerken om bij te blijven en zich goed te kunnen ontwikkelen.

Het enthousiasme van sprekers, workshop en demonstraties werkte aanstekelijk. Ter plekke werd besloten dat dit event een vervolg krijgt waarbij nog meer leerlingen kennis kunnen maken met 3D-techniek. Veel leerkrachten en directeuren gingen de deur uit met nieuwe ideeën voor innovatie en 3D op hun eigen school. Dat was precies het doel van het event en de organisatoren kunnen daarom zeker terug kijken op een geslaagde middag.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button