Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Installatiebedrijven uit Noordoost Fryslân worden partner van de campagne “Maak geld met energie”

 

DOKKUM – Met de campagne “Maak geld met energie” proberen de Ondernemersfederatie Noord Oost Friesland (ONOF), de samenwerkende gemeenten in NO Fryslân en de provincie ondernemers bewust te maken van de financiële en economische voordelen van duurzame energie. De campagne is op 27 mei gestart in het gemeentehuis van Dongeradeel.

 Rol installatiebedrijven uit Noordoost Fryslân

Dinsdag 10 juni heeft de projectgroep van de campagne “Maak geld met energie” een gesprek gehad met diverse installatiebedrijven uit Noordoost Fryslân. Tijdens deze bijeenkomst werd door de projectgroep de voortgang van de campagne besproken. De installatiebedrijven reageerden unaniem positief op de aanpak om meer duurzame investeringen in de regio te realiseren. Zij boden de projectgroep aan om partner te worden in de campagne. Dit betekent dat deze bedrijven en al hun branchegenoten zich verenigen in het bevorderen van duurzame energie in de regio. Stichting Synnovem uit Dokkum is de uitvoerende partij en zal de rol van de installatiebranche faciliteren. De uitbreiding van de campagne met de installatiebedrijven zal naar verwachting voor nog meer economische spin-off in de regio zorgen.

Ondernemersbijeenkomsten op 2 en 3 juli

De komende weken wordt via social media en de site www.maakgeldmetenergie.nl aandacht besteed aan geld verdienen met duurzame energie. Daarnaast zijn er op 2 en 3 juli a.s. ondernemersbijeenkomsten in resp. Surhuisterveen (locatie Dalstra Reizen) en Dokkum (locatie De Jong Kantoormeubilair). Deze bijeenkomsten staan in het teken van het thema ‘Maak geld met energie’. Ook ondernemers uit de gemeente Kampen, waar deze campagne vorig jaar succesvol liep, vertellen wat duurzame energie hen heeft opgeleverd. Ondernemers kunnen zich via de site maakgeldmetenergie.nl aanmelden voor deze bijeenkomsten.

Duurzaamheidsvisie

ONOF is opdrachtgever van de campagne ‘Maak geld met energie’ die wordt uitgevoerd door Stichting Synnovem uit Dokkum. De samenwerkende gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân ondersteunen de campagne. Deze campagne is onderdeel van de duurzaamheidsvisie van de zes gemeenten en de provincie.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button