Invicta 1 boekt eerste zaaloverwinning tegen Harkema 1

HARKEMA – Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het zaalseizoen voor Invicta 1 op het programma. Om een goede start te maken in de derde klasse A moest er gewonnen worden van Harkema. Invicta begon met een 1-0 achterstand, maar kwam gelukkig vrij snel terug. Invicta was in het eerste kwartier scherp en ronde de kansen goed af en kon uitlopen naar een voorsprong van 3-7.

Vlak voor rust werd Invicta slordig in de afronding en kon de rust niet bewaren om de voorsprong uit te bouwen. Harkema profiteerde hiervan en kwam net voor rust op gelijke hoogte van 7-7. Na rust kwam Invicta op een 8-7 achterstand, maar kon zich gelukkig herpakken. Invicta was in de tweede helft iets scherper in de afronding en kwam vrij snel langs zij. In de tweede helft werd er nog gewisseld aan beide kanten. Voor Invicta mochten de spelers Elisabeth Thalen en Bernard Kamperman het veld nog betreden.

Ook bij Harkema werden er maar liefst 3 spelers gewisseld. Invicta kon de rust bewaren en probeerde hun eigen spel te spelen. Uiteindelijk kon Invicta zich staande houden in de spannende strijd en dit resulteerde in een overwinning van 13-15. Volgende week zaterdag speelt Invicta de spannende derby tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Hopelijk kan de Pruttelpot-formatie de goede start doortrekken en volgende week de punten in Kollum houden.

Doelpuntenmakers:

Invicta: Arjan Kiewiet: 3, David van Dusschoten: 2, Anne Jan Miedema: 1, Ruurd Meinderstma: 1, Bernard Kamperman: 1, Folkje Tjalsma: 3, Grietina Solle: 2, Trynke Groendijk: 1, Elisabeth Thalen: 1.Harkema: Simoen Heijkoop: 2, Jelko v/d Heide: 4, Peter de Vries: 2, Agneta Bekkema: 2, Annemarie Heidstra: 1, Janco v/d Meulen: 1, Willem de Haan: 1.