Invicta 1 – Club Brothers 1

KOLLUM – Op zaterdag 1 Juni stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Mocht Invicta deze wedstrijd winnend afsluiten, dan wacht volgende week een beslissingswedstrijd waarin promotie naar de tweede klasse afgedwongen kan worden.

Invicta startte sterk aan de wedstrijd en kwam eenvoudig op een 2-0 voorsprong, al snel hierna was de stand weer 2-2. De fase hierna zou belangrijk zijn in de wedstrijd, Invicta wist door goeie aanvalsopzetten uit te lopen naar een 6-2 voorsprong. Bij 7-3 klonk het rustsignaal. In de tweede helft gingen de ploegen iets meer gelijk op. Dat er een gelukkige hand van wisselen was vandaag bewezen Ruurd Meindertsma en Eelco Egberts, beiden stonden ze koud in het veld en wisten ze gelijk de korf te vinden. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen Minze de Boer en Mirjam Ellens hun verdiende publiekswissel. Beiden spelen volgend jaar in het groene shirt van Nic uit Groningen. Wij wensen hun nogmaals veel succes. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 13-7 overwinning voor de ploeg uit Kollum. Hierdoor eindigt Invicta op een tweede plaats in de competitie. Dit betekent dat het seizoen met een wedstrijd verlengt wordt, deze wedstrijd zal volgende week plaatsvinden tegen Olympia. De winnaar van deze wedstrijd mag volgend jaar uitkomen in de tweede klasse.