Invicta 1 onderuit tegen koploper TDK

MENAAM – Afgelopen zaterdag moesten Invicta 1 het opnemen tegen koploper TDK uit Deinum.
De afgelopen twee wedstrijden wist Invicta 1 punten te pakken in de zware competitie van de tweede klasse B. Hierdoor kreeg de Pruttelpot-formatie weer volop zelfvertrouwen en was het gebrand om weer punten mee naar Kollum te nemen.

Van tevoren was bekend dat TDK een lastige tegenstander zou zijn, omdat TDK een fysieke ploeg is en omdat de heren op lengte zijn. Invicta 1 was dus genoodzaakt om vanaf het begin van de wedstrijd scherp te zijn om enige kans te maken op punten. In het begin van de wedstrijd werd er weinig gescoord en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Voor Invicta wist Mirjam Ellens nog een mooie doorloopbal te maken en scoorde Arjan Kiewiet van afstand. Aan het einde van de eerste helft verslapte Invicta volledig door onnodige plaatsfouten en kon de rust niet bewaren om goede kansen te zoeken. TDK daarentegen speelde beheerst en scoorde gemakkelijk de doelpunten. Uiteindelijk kon TDK uitlopen naar een ruststand van 13-5. Na de rust wou Invicta er alles aan doen om terug te komen in de wedstrijd, maar TDK scoorde meteen na de rust tweemaal en kon de voorsprong uitbreidden naar 15-5. Invicta wist de tweede helft nog wel te scoren door onder andere een mooie doorloopbal van Minze de Boer. Ook wisten Jettie Hoekstra, Bernard Kamperman, Ruurd Meindertsma en Folkje Tjalsma nog doelpunten te maken voor Invicta, maar dat bracht de voorsprong van TDK niet in gevaar.  Invicta 1 kwam duidelijk tekort in de wedstrijd tegen TDK en moest uiteindelijk genoegen nemen met een terechte nederlaag van 21-10.