Invicta 1 puntloos terug naar Kollum

ZWOLLE – Zaterdag moest Invicta 1 het afleggen tegen Oranje Zwart te Zwolle.  Voor Invicta was dit enigszins een onbekende tegenstander dus was er van tevoren genoeg vertrouwen om de volle winst mee te nemen naar Kollum. Helaas mocht dit niet baten en stond Invicta aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Er werd van beide kanten zeer weinig gescoord, maar dat maakte de wedstrijd niet onaantrekkelijk. De eerste 20 minuten van de wedstrijd kon Invicta nog meekomen in het spel van Oranje Zwart.  Daarna verzuimde Invicta vele kansen in de aanval waardoor Oranje Zwart uiteindelijk uitliep naar een ruststand van 8-3. Na de rust kon Invicta zich helaas niet herpakken en kon Oranje Zwart de voorsprong uitbouwen. In de tweede helft werd er door de wissels Trynke Groendijk en Eelco Egberts nog geprobeerd om het tij te keren, maar dit was tevergeefs.

En tot overmaat van ramp raakte Mirjam Ellens aan het einde van de wedstrijd nog geblesseerd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 19-6 nederlaag en is dus een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen het welbekende TDK uit Deinum. Momenteel is Invicta de hekkensluiter, maar hopelijk kan Invicta zich snel herpakken zodat er punten binnen gesleept kunnen worden in de spannende tweede klasse B!