Invicta 1 – Thrianta 1

KOLLUM – Het nieuwe jaar startte voor Invicta met de thuiswedstrijd tegen Thrianta uit Hoogeveen. De vorige wedstrijd was geëindigd in een 16-13 nederlaag voor de Kollumers, maar de stand geeft aan dat Invicta toen niet kansloos was. Zaterdag was de insteek dus om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Voor de wedstrijd werd even iets uitgebreider stilgestaan bij de sponsor van de vereniging. De nieuwe eigenaren van snackbar lunchroom de Pruttelpot hebben namelijk besloten de sponsoring van de korfbalvereniging voort te zetten en daarvoor kregen meneer en mevrouw Zhou natuurlijk een hartelijk applaus. Dat de vereniging op brede steun kan rekenen in het dorp bleek uit het feit dat ook vandaag een balsponsor was gevonden, dit keer was dit kapsalon Your Choice.

De wedstijd ging van start en Thrianta nam direct het initiatief. Ze scoorden snel tweemaal en Invicta dreigde achter de feiten aan te moeten lopen. Maar de thuisploeg schoot vervolgens na de vakwisseling direct raak en daarmee stond het 1-2. Vervolgens ontpopte zich een aantrekkelijk duel met van beide kanten goed spel. Invicta maakte het zich echter onnodig moeilijk door in de verdediging een aantal slordige fouten te maken. Thrianta profiteerde optimaal van haar kansen en bouwde zo een voorsprong op. In de rust stond het 7-13.

In de tweede helft probeerde Invicta nog eenmaal de aansluiting te vinden. Het kwam langzaam terug en wist de achterstand te verkleinen naar drie doelpunten. Thrianta liet echter zien een goed team te hebben en niet alleen afhankelijk te zijn van de fouten van Invicta. Ze bleven de score opvoeren en uiteindelijk moest Invicta haar meerdere erkennen. Met een eindstand van 15-20 was er voor het publiek van beide teams genoeg gelegenheid geweest om te juichen, maar ging Thrianta met de punten naar huis.