Invicta 1 verliest nipt van Elko 1

KOLLUM – Afgelopen zaterdag  moest Invicta 1 het opnemen tegen Elko 1 uit Elim. Voor Invicta 1 een onbekende tegenstander waardoor er vooral van eigen kracht moest worden uitgegaan. Onder goede weersomstandigheden kon onder leiding van J. Beckema op sportpark de Baensein de wedstrijd gespeeld worden.

Het eerste aanvalsvak: Arjan Kiewiet, David van Dusschoten, Grietina Solle en Folkje Tjalsma wist de score te open met een mooi afstandsschot van Arjan Kiewiet. Het andere vak bestaande uit: Bernard Kamperman, Anne-Jan Miedema, Hinke Beets en Trienke Groendijk had meer moeite om kansen te creëren en de benutte kansen af te ronden. Uiteindelijk werd in de achtste minuut het harde werken beloond door een fraaie afstander van Bernard Kamperman. In de eerste helft werd  er met vlagen heel goed korfbalspel gespeeld, maar dat werd niet verzilverd in doelpunten. Elko daarentegen wist de kansen wel te benutten waardoor er met een kleine achterstand van 6-7 de rust werd ingegaan. In de tweede helft werd er weinig gescoord door beide teams en ging de stand gelijk op.

Voor Invicta wist David van Dusschoten een mooie doorloopbal te scoren. Uiteindelijk ontbrak bij Invicta de scherpte en profiteerde Elko echter wel van de benutte kansen. Aan het einde van de wedstrijd kwam Elko op een kleine voorsprong van 7-9. Invicta probeerde het tij nog te keren, maar stond aan het einde van de wedstrijd met lege handen. De wedstrijd eindigde in een 9-10 nederlaag. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WWC 1 op het programma. Er zal dan weer volop gestreden worden voor de winst, want Invicta 1 verlangt al een aantal weken naar een overwinning.