Invicta 1 wint laatste thuiswedstrijd overtuigend

KOLLUM – Afgelopen zaterdag speelde Invicta haar laatste thuiswedstrijd tegen Wêz Warber/Wêz Fluch uit Goutum.  Invicta was aan de stand verplicht om de 2 punten in Kollum te houden, maar tegen het onbekende Wêz Warber/Wêz Fluch gaf dit vooraf geen garantie.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren er nog enige spanningen bij de Invictenaren, maar deze verdwenen als snel nadat het eerste aanvalsvak de score opende. Invicta begon scherp aan de wedstrijd waardoor de score na een kwartier al kon worden opgebouwd naar een 6-0 voorsprong. In de eerste helft werd er goed verdedigd en in de aanval profiteerden met name Arjan Kiewiet, Minze de Boer en Mirjam Ellens van de vele kansen en maakten de nodige doelpunten. De kollumers gingen de rust in met een stand van 10-0.

Na de rust verzwakte de concentratie bij Invicta enigszins waardoor enige slordigheidsfoutjes werden afgestraft met tegendoelpunten. Gelukkig herpakte Invicta zich snel en kon de wedstrijd naar haar hand zetten. Uiteindelijk eindigde de sportieve wedstrijd in een 19-6 overwinning.

Door de vierde overwinning op rij blijft Invicta op de tweede plaats staan in de derde klasse A. Invicta heeft nog één punt achterstand op de concurrent Harich uit Balk, omdat Harich vorige week gelijk speelde. Hierdoor blijft het spannend bovenin de derde klasse. Volgende week staat voor Invicta de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen het Groningse Club Brothers op het programma.