Invicta 1 zegeviert in zinderende wedstrijd

DE WESTEREEN – Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voor Invicta op het programma. Door andere activiteiten in de van der Bijhal te Kollum werd de thuiswedstrijd gespeeld in de Sikkemahal in de Westereen. Invicta moest het opnemen tegen Elko/SSC uit Elim. Afgelopen veldseizoen was Elko/SSC ook al eens de tegenstander van Invicta en nam twee punten mee naar Elim. Invicta was nu gewaarschuwd en gebrand om dat niet weer te laten gebeuren.

Onder leiding van P. Jellema mocht de wedstrijd zaterdagmiddag van start gaan. In het eerste aanvalsvak stonden Arjan Kiewiet, Anne Jan Miedema, Elisabeth Thalen en Folkje Tjalsma. In de verdediging begonnen Ruurd Meindertsma, David van Dusschoten, Grietina Solle en Wilma Grijpma. Door familie-omstandigheden kon Trynke Groendijk niet bij de wedstrijd zijn en was Elisabeth Thalen haar vervanger. Nadat het fluitsignaal had geklonken begon Elko/SSC scherp aan de wedstrijd en stond Invicta na drie minuten al op een achterstand van 0-2. Invicta kon deze achterstand vrij snel weer rechttrekken en stond na een vrijebal van Ruurd Meindertsma en een strafworp gemaakt door David van Dusschoten weer op gelijke hoogte.

Daarna ging de wedstrijd gelijk op, maar was Elko/SSC scherper in de afronding. Grietina Solle, Folkje Tjalsma en Arjan Kiewiet wisten voor Invicta de korf te raken, maar in de rust stond er een 6-9 achterstand op het scorebord. Na een peptalk in de rust kwam Invicta in de tweede helft een stuk scherper uit de startblokken. Door drie fraaie doelpunten van David van Dusschoten en een doelpunt van Arjan Kiewiet kon Invicta de stand weer gelijk trekken tot een score van 10-10. Invicta was daarna gebrand om op voorsprong te komen en leverde veel strijdlust. David van Dusschoten en Arjan Kiewiet zaten goed in de wedstrijd en zetten Invicta door mooie afstanders, uitstarters en een strafworp op een voorsprong van 15-11. Met nog tien minuten op de klok moest Invicta de wedstrijd rustig uitspelen en de voorsprong  behouden.

Invicta had moeite om de rust te bewaren en Elko/SSC profiteerde daarvan. Elko/SSC kwam in de negenentwintigste minuut terug in de wedstrijd en scoorde de 15-14. In de zenuwslopende slotfase trok Invicta aan het langste eind. Arjan Kiewiet maakte in de laatste minuut met een mooie afstander de 16-14 waardoor de winst voor een Invicta een feit was. De derde klasse A beloofd een spannende competitie te worden. Door het verlies van de Flamingo’s afgelopen zaterdag en de winst van it Fean deelt Invicta de koppositie met deze twee ploegen. In het nieuwe jaar op 11 januari zal Invicta in de thuiswedstrijd tegen Harkema weer volop strijd leveren om de koppositite te behouden.

Doelpuntenmakers: Arjan Kiewiet 8, David van Dusschoten 5, Ruurd Meindertsma 1, Grietina Solle 1 en Folkje Tjalsma 1.