Invicta 2 verliest belangrijke wedstrijd en degradeert

DOKKUM – Wat er eigenlijk het hele seizoen al een beetje aan zat te komen is afgelopen zaterdag definitief geworden. Tegen concurrent De Granaet 2 uit Dokkum zat een overwinning in de strijd tegen rechtstreekse degradatie er helaas niet in. Zoals vaker dit seizoen brak vooral het gebrek aan scorend vermogen Invicta op. Ontzettend jammer, maar het ontbrak Invicta aan kwaliteit, maar ook aan geluk om zich te handhaven in de reserve 3e klasse. Door met name blessures bij de heren moest het team vaak in wisselende samenstelling spelen en dat is niet bevorderlijk voor de continuïteit. Invicta heeft zeker ook een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar te vaak zakte het door de ondergrens heen.

Zo ook afgelopen zaterdag tegen De Granaet. Invicta kwam zeer moeizaam tot scoren en alleen Daniëlle Broersma wist voor de rust de korf te vinden. Verdedigend deden de Kollumers het niet slecht, want voor rust kreeg het 6 doelpunten tegen. Ook was het spel best goed, maar de kansen werden simpelweg niet afgemaakt.  Invicta knokte na rust nog steeds om terug te komen in de wedstrijd, maar het eerste kwartier van de tweede helft wist het weer niet tot scoren te komen. Ook de Granaet lukte dit niet, maar toen de Dokkumers snel achter elkaar twee keer tot scoren kwamen, was het moraal gebroken bij Invicta. Het laatste kwartier werd nog om en om gescoord, maar de spanning was helemaal uit de wedstrijd. De eindstand werd 12-3 en Invicta droop gedesillusioneerd af. Volgend jaar dan maar kampioen worden in de reserve 4e klasse!