Invicta 2 pakt in slotfase punt tegen Harkema 2

KOLLUM – Invicta 2 speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Harkema 2 en dit was direct een zeer belangrijke wedstrijd. Beide ploegen staan in de degradatiezone en hebben de punten hard nodig. De eerste wedstrijd had invicta, gesponsord door Snackbar/Lunchroom De Pruttelpot, met 14-11 verloren en de Kollumers zouden dus flink aan de bak moeten om de punten nu in de Van der Bij-hal te houden.

De eerste helft werd er in de eerste 10 minuten zeer weinig gescoord. Miranda de Boer opende de score, maar in de tegenaanval kwam Harkema direct op gelijke hoogte. Het bleek al snel dat Invicta niet in de wedstrijd zat, misschien door de spanning. De kansen werden niet benut en verdedigend werden fouten gemaakt, zodat Harkema uitliep naar een 1-6 voorsprong. In de laatste minuten voor de pauze brachten Arjen Coenrady en Daniëlle Broersma met 2 mooie doorloopballen de ruststand toch nog op 3-6. Een stand die nog perspectief bood voor de tweede helft.

Na de pauze was het Harkema dat de scoorde opende, maar Invicta kwam beter in haar spel . Van 4-8 werd het 6-8 door 2 afstanders van Daniëlle Broersma, die een prima wedstrijd speelde. Jessica Wierenga zorgde voor de aansluitingstreffer, maar Harkema bracht het verschil ook snel weer op 2. Mirjam Ellens, die weer terug is bij Invicta, was inmiddels voor Mirande de Boer in het veld gekomen en zij werd gelijk door haar vak in stelling gebracht. Uit een doorloopbal scoorde ze de 8-9 en door middel van een klein kansje van haar kwam Invicta eindelijk weer op gelijke hoogte. Met nog enkele minuten te spelen voelden de Kollumers dat er meer te halen was, maar toch kwam Harkema weer op voorsprong (9-10). Weer moest op zoek gegaan worden naar de gelijkmaker en Invicta bleef gelukkig goede aanvallen opzetten. David van Dusschoten maakte de 10-10. Er waren nog enkele mogelijkheden op de winst, maar helaas duurde de wedstrijd net te kort om de overwinning uit het vuur te slepen. Het tweede, gecoacht door Andre Kalsbeek, laat zien dat het in de loop van het zaalseizoen gegroeid is en zal er in de komende wedstrijd alles aan doen om degradatie te voorkomen. Als het team zo blijft spelen, zullen er zeker nog de nodige punten gepakt worden.