Invicta 2 pakt verdiend punt in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Na het nipte verlies tegen De Granaet 2 vorige week, mocht Invicta 2 het opnemen tegen It Fean 2. Een onbekende tegenstander die zich na 5 gespeelde wedstrijden in de middenmoot genesteld had. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op tot 4-4, maar hierna gaf It Fean 2 een lesje in efficientie en liep in 5 minuten uit naar 8-4. Tot 5 minuten voor tijd bleef het gat steeds 4- 5 doelpunten. De laatste minuten voor de pauze kwam de Pruttelpot-formatie echter sterk terug van 6-11 naar 9-11 door doelpunten van Raymond Wierenga, David van Dusschoten en Weinyk Drost.

Coach Andre Kalsbeek gaf in de rust dan ook terecht aan dat alles nog mogelijk was. Toch kwam It Fean scherp uit de kleedkamer, want na ruim 5 minuten spelen was het verschil alweer 5 doelpunten (9-14). De Kollumers bleven echter niet bij de pakken neerzitten en knokte zich langzaam weer terug in de wedstrijd, mede door 2 van de zeer veel gegeven vrije ballen te benutten. Weinyk Drost raakte geblesseerd, maar wist toch nog de 15-16 te scoren met nog 10 minuten te spelen. Hij werd even later gewisseld voor Andre Kalsbeek, die in noodgevallen ook als speler fungeert.  It Fean scoorde snel weer de 15-17, maar Invicta voelde dat er wat te halen viel. Eelco Egberts scoorde uit een overname de 16-17 en 3 minuten voor tijd vanaf de strafworp stip ook de 17-17. It Fean kwam vervolgens nog één keer op voorsprong, maar met nog 1,5 minuut op de klok bracht Arjan Kiewiet Invicta weer langszij. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden op het winnende doelpunt, maar er werd niet meer gescoord. It Fean was teleurgesteld, na het grootste deel van de wedstrijd voor te hebben gestaan. Invicta was erg blij met het behaalde punt en kan terugkijken op een goede wedstrijd.