Invicta 2 te laat op stoom

KOLLUM – Invicta 2 moest afgelopen zaterdag spelen tegen EKC2000 2 uit Emmen. De Kollumers vechten tegen degradatie, terwijl EKC2000  meespeelt voor het kampioenschap. De eerste helft was dit ook duidelijk te zien. Invicta kwam niet in haar spel en keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. EKC schoot met scherp en Invicta liep achter de feiten aan. De ruststand was 6-13.

De tweede helft kwam de Pruttelpot-formatie beter uit de kleedkamer. Het kwam beter tot scoren, maar het verschil bleef 7 doelpunten. Op 10-17 begon Invicta aan een inhaalrace. Door mooie doelpunten van Eelco Egberts, Weinyk Drost en Gertjan Oppersma werd het verschil 15-18. De wedstrijd leek te kantelen, maar EKC liet het niet verder komen. De Kollumers knokten voor wat ze waard waren. Toch was het niet genoeg en EKC kon met twee punten terug naar Emmen. Eindstand 16-21.