Invicta komt tekort tegen Ritola

ZUIDLAREN – Afgelopen zaterdag moest de hoofdmacht van K.V. Invicta aantreden tegen Ritola uit Zuidlaren. De Kollumers vertrokken vroeg uit Kollum en gelukkig verliep de reis voorspoedig. Toen de korfballers aankwamen bij de sporthal herkenden ze de sporthal direct weer aan bepaalde zaken. De linker korf kon nog steeds bewegen  als je er een bal tegen aanschoot en nog steeds moest je voor de wedstrijd vragen om een inschietbal….Ook in Zuidlaren werd er deze avond terecht stil gestaan bij het zinloos geweld bij de voetbalwedstrijd van afgelopen week. Er werd op een plechtige manier nagedacht bij deze gebeurtenis door een minuut stilte te houden voor de wedstrijd.

Na de gebruikelijke en professionele manier van voorstellen, begon de wedstrijd voortvarend voor de thuisploeg. Ze kwamen binnen vijf minuten op een 4-0 voorsprong. De Kollumers waren voor de wedstrijd goed gewaarschuwd voor de uitstartballen maar het leek of de oranjehemden deze opmerking totaal aan hun voorbij hadden laten gaan. Al snel werd het beeld bevestigd dat de groen withemden ook vandaag weer met scherp schoten. In het eerste aanvalsvak van Invicta, met Bernard Kamperman Ruurd Meindertsma Jettie Hoekstra en plaatsvervanger voor Mirjam Ellens ,Grietina Solle, werd te veel te kort geschoten en was de opbouw niet goed. Ook dit vak had het in de verdediging lastig want er werd veelvuldig over de dames geprobeerd te afronden. Dit werkte goed want de heren van Invicta waren niet bij machte om de twee lange heren het goede steunende werk voor hun dames lastig te maken. Het andere vak met Minze de Boer, Arjan Kieviet, Folkje Tjalsma en Wilma Grijpma kwamen tot iets betere aanvallen maar de afwerking hield te wensen over in beide vakken. Invicta kwam echt te kort in de eerste helft, jammere was wel dat ook vandaag de Kollumers weer pech hadden in de afronding. Er werd gerust met 1-13.

In de rust werd nog even bevestigd dat de start van Invicta niet volgens de afspraken was verlopen en dat daardoor de Ritolenaren nog beter in hun spel kwamen.

De tweede helft werd er weer gestart met frisse moed en dat sierde de uitploeg. De valkuil is dat men in de wedstrijden waarbij het `niet loopt` gaat zeuren op elkaar maar de sfeer bleef goed en de tweede helft kwamen de Kollumers wat beter in hun spel. Dit was ook het gevolg van het feit dat Ritola wat meer fouten maakte. Minze de Boer speelde een goede wedstrijd en gaf de tweede helft nog wat extra gas en daardoor passeerde hij veelvuldig zijn tegenstander, die niet zo slim verdedigde. Jammergenoeg werden niet al deze overnames afgerond. Arjan Kieviet maakte de tweede helft een paar verre afstanders en daarmee geeft hij aan dat hij het aanstormende talent is van Invicta.  Ritola kwam in het tweede deel van de tweede bedrijf weer beter in de wedstrijd. Daardoor scoorden ze nog een aantal doelpunten. De scheidsrechter floot af met een eindstand van 10 -27. Dat was een dikke uitslag maar gezien de wedstrijd was het wel de krachtsverhouding. Invicta zal toch echt beter moeten gaan schieten. Invicta krijgt gemiddeld 20 tegen en scoort er 10 per wedstrijd. Dat het zwaar zou worden deze competitie wisten de Kollumers wel maar beter schieten zal echt moeten, om toch nog aanspraak te maken op een aantal punten. De komende weekenden staan de wedstrijden tegen de nummer 6 en 7 op het programma. Invicta hoopt dan hun gram te halen. Komende zaterdag wordt er gespeeld om kwart over vier in de Van der Bijhal. We hopen dat het publiek ook weer langs zal komen.