Invicta pakt winst op V en V

KOLLUM – Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tussen Invicta 1 en V en V 1 op het programma. De wedstrijd begon een uur eerder dan normaal in verband met de League finale die later die dag gespeeld werd. Vooraf speelde het tweede van Invicta tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Deze derby werd in de stromende regen verloren door de Kollumers. Hierna was het de beurt aan het eerste team om te gaan korfballen. Het was inmiddels droog geworden en de wind was enigszins gaan liggen.

Nadat de scheidsrechter had ingefloten begon het eerste aanvalsvak, bestaande uit Arjan Kieviet, Uulco Hoekstra, Gerdien Kuipers en Rianne Wiersma, voortvarend aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond er al een 2 – 0 op het scorebord via een mooie afstander van Arjan Kieviet en een doorloopbal van Uulco Hoekstra. Hierna was het de beurt aan Jarich Hiemstra, Anne Jan Miedema, Marieke van Straaten en Jettie Hoekstra om aan te gaan vallen. Jarich Hiemstra scoorde vrij snel de 3 – 0, ook door middel van een afstandsschot. Hierna wisten de Kollumers een tijd lang de korf niet te vinden. Het inmiddels verdedigende vak van Arjan Kieviet hield het heel erg goed dicht en brachten de Garijpers een beetje van hun stuk. Elke aanval werd in de kiem gesmoord, vaak zelfs nog voordat de V en V -ers een poging om te scoren konden ondernemen. De schoten die ze losten, werden bijna allemaal gevangen door de heren van Invicta. Zij konden steeds mee kijken en vangen bij de afvang, zodat de Kollumers snel weer balbezit hadden. Het lukte niet om te scoren en zodoende gebeurde het toch dat na twintig minuten spelen de stand gelijk werd getrokken. Het was inmiddels 3 – 3. Invicta moest zich opscherpen en deed dat ook. Het scoren ging weer gemakkelijker en bij rust was de stand 9 – 5 in het voordeel van de thuisclub.

Het was nu zaak om in de tweede helft scherp te blijven en door te korfballen, zoals in de eerste helft het geval was. Het vak van Jarich Hiemstra had moeite om het aanvalsspel goed neer te zetten en vrijuit te spelen. Het werd een beetje zoeken tijdens hun aanvallen. Toch wisten ze wel op momenten dat het belangrijk was te scoren. Het vak van Arjan Kieviet bleef verdedigend net zo doorgaan als ze dat in de eerste helft deden. Het was voor de toeschouwers aantrekkelijk korfbal om naar te kijken. De heren bleven de steals pakken en  Gerdien Kuipers en Rianne Wiersma verdedigden zeer geconcentreerd en goed. Het scoren bleef wat om en om gaan en dit resulteerde uiteindelijk in een 14 -12 eindstand voor de Pruttelpot formatie. Volgende week mag Invicta het opnemen tegen DTS. Deze derby zal beginnen om 15.30 uur in Surhuizum. We hopen jullie daar te zien om ons vlaggenschip aan te moedigen.