Invicta verliest eerste thuiswedstrijd

KOLLUM – Na een lang en moeizaam zaalseizoen stond afgelopen zaterdag voor de hoofdmacht van Invicta de eerste veldwedstrijd weer op het programma en dit was meteen een zeer belangrijke wedstrijd. De ploeg uit Kollum staat op het veld op de eerste plaats in de derde klasse tezamen met Harich. Harich die de allereerste veldwedstrijd won van de Pruttelpot-formatie kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Kollum. Bart de Vries, hoofdtrainer van Invicta, probeerde in de voorbespreking voornamelijk de rust en de concentratie van de spelers te krijgen en te behouden. Harich staat er om bekend dat het een fysieke ploeg is en Bart gaf mee om daar vooral niet in mee te gaan.

De eerste helft was in het voordeel van Harich. Een felle en gedreven ploeg. Opvallend was dat zij het spel beter onder de knie hadden. Invicta was nog aan het zoeken. De ploeg creëerde korte aanvallen en plaatsingsfouten. Vooraf waren er duidelijke afspraken gemaakt, maar in het veld kwamen ze de afspraken niet na. Harich profiteerde van hun betere spel en ging de rust in met een voorsprong van 3 doelpunten: 4-7. Tijdens de rust was het nodig om even de koppen bij elkaar te brengen en weer in te zien waar ze het allemaal voor doen. De Kollumers gingen het veld weer in met zelfvertrouwen en beseften dat ze het toch echt zelf moesten laten zien.

In de tweede helft kwam Harich na één minuut meteen tot scoren. Een domper, want de achterstand was op dat moment 4 doelpunten. Invicta was scherper dan de eerste helft, maar toch leek het alsof Harich de sterkere ploeg was in deze wedstrijd. Ze kwam op een voorsprong van 6 doelpunten. Een zware kluif om dat verschil nog in te halen. Toch speelde de Pruttelpot-formatie naarmate de tweede helft beter. Harich kreeg weinig kansen meer en de Kollumers leverden goed verdedigingswerk. De thuisploeg creëerde mooie acties waar dan ook terecht de doelpunten uit voortvloeiden. Helaas voor Invicta was de tijd die ze nog kregen, te kort. Met een stand van 11-12 floot de scheidsrechter af en ging Harich met  2 punten naar huis. Het was een wedstrijd waar de thuisploeg helaas tekort kwam maar ook liet zien dat ze konden knokken. Helaas pakte dit te laat uit en zal Invicta het op dit moment met een tweede plek moeten doen. Het kampioenschap is niet meer in eigen handen maar er kan nog van alles gebeuren.

Volgende week zaterdag viert K.V. Invicta haar 50- jarige jubileum en zullen er geen wedstrijden worden gespeeld.