Invicta wint belangrijke wedstrijd in Elim

ELIM – Vorige week hebben de Kollumers goeie zaken gedaan om te winnen van It Fean. Toch stond er vandaag alsnog veel op het spel. Invicta stond na de winst op It Fean op een tweede plaats, waardoor promotie naar de tweede klasse nog mogelijk is. Wel moest er dan van Elko gewonnen worden. Vooraf wist Invicta dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, omdat Elko ook zeer gebrand was op de punten. Elko staat namelijk voorlaatste in de competitie en vecht voor plaatsbehoud in de derde klasse.

De wedstrijd begon een uur later in verband met vervelende omstandigheden bij de wedstrijd Elko 2- Invicta 2. Met goede moed betrad Invicta 1 het veld en de wedstrijd was los. Invicta maakte een goeie start, want binnen vier minuten was het al 3 – 0 in het voordeel van de ploeg uit Kollum. En ook daarna ging het niveau, wat Invicta ook tegen It Fean liet zien, door. Mede door doelpunten van Arjan Kiewiet, David van Dusschoten en Danielle Broersma stond  het  al gauw 6 -2. De ploeg zat er lekker in zou je zeggen. Toch verslapte Invicta  de tweede helft van de eerste 30 minuten, waardoor Elko de rust in ging met een voordeel van 1 doelpunt verschil, 9-8.

In de rust besefte de ploeg dat ze moesten aanscherpen, vertrouwen in het eigen spel hervatten en rustig blijven. Op papier was Invicta de betere ploeg, maar dit moesten ze nog wel laten zien.

De tweede helft begon helaas slordig met balfouten. Hiervan profiteerde de jonge ploeg uit Elim en kwam met 2 doelpunten op voorsprong. De Kollumers wisten dat het beter zou moeten om de punten mee terug te nemen naar Kollum. Gelukkig liet de ploeg ook de goeie dingen zien en dat ze zeker wel mooi korfbal kunnen neerzetten. Jettie Hoekstra, een ervaren dame bij Invicta, werd ingezet voor de jong spelende dame Danielle Broersma. Jettie speelde zeer verdienstelijk en was belangrijk voor de ploeg. Ondanks dat Elko voorverdedigde en het daardoor lastiger werd, stonden de mensen onder de korf goed te rebounden en werd de steun op de juiste momenten goed ingevuld. In de eindfase van de wedstrijd werden er nog goeie aanvallen neergezet en op de juiste momenten raak geschoten.

De wedstrijd eindigde in het voordeel van Invicta met 15-13. Het was niet de beste en niet de mooiste wedstrijd die de ploeg heeft laten zien. Toch heeft Invicta vandaag wel laten zien dat ze de betere ploeg waren. De punten zijn binnen en dat betekent dat de ploeg uit Kollum op een tweede plaats in de derde klasse is geëindigd. Volgende week wordt er gestreden op neutraal terrein tegen DTG uit Wijckel of Westergo uit Bolsward. Zij zijn beide op een tweede plek geëindigd in hun poule. Om die reden spelen zij nog tegen elkaar om te beslissen wie er voor promotie mag gaan strijden. Invicta zal deze week nog keihard gaan trainen. Volgende week zal beslist worden welke ploeg het beste is en wie er verdiend naar de tweede klasse mag. Invicta zal er hoe dan ook hard voor gaan strijden.

Het is een prachtig einde van het zaalseizoen. Mede omdat Invicta het niet altijd even makkelijk heeft gehad met de blessures en het nieuwe team dat er staat. Het moest van ver komen, maar het resultaat is er. Een ploeg die er hard voor werkt en er ook hard voor zal moeten blijven werken. Hoe dan ook, de ploeg mag trots zijn op het bereiken van een tweede plaats en volgende week zal beslist worden of ze tweede klasse waardig zijn!