Invicta wint in laatste seconde van Spannum

SPANNUM – Na een aantal vrije zaterdagen mocht Invicta vandaag weer los. Vandaag stond Spannum op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen met 23-14. Sijke de Vries, Ruurd Meindertsma en Folkje Tjalsma speelden niet vanwege een blessure. Hierdoor waren er een aantal veranderingen in de opstelling. In het aanvalsvak begonnen David van Dusschoten, Arjan Kiewiet, Elisabeth Visser- Thalen en Daniëlle Broersma. Het andere vak bestond uit Jarich Hiemstra, Anne Jan Miedema, Wilma Grijpma en Gerdien Kuipers.

Aan Invicta was het de taak om geconcentreerd te spelen en niet te onderschatten. Spannum mocht dan geen punten hebben, dit zei niets. Eerder op het veld werd er namelijk ook verloren van Spannum. Scherp aan de wedstrijd beginnen was dus noodzakelijk. Helaas kwam Invicta al vrij snel achter te staan met 2-0 door een strafworp en een afstandschot. Anne Jan Miedema was degene die het eerste doelpunt scoorde voor Invicta. Doordat Spannum nogal onrustig en overhaast speelde ging Invicta hier in mee. Spannum wist hierdoor wel weer twee keer te scoren. Gelukkig wist Invicta de scherpte terug te vinden en het weer op een gelijke stand te brengen. Hierna ging het gelijk op. Om en om werden er doelpunten gescoord, soms even met twee doelpunten verschil, maar het zat dicht bij elkaar.  Uiteindelijk kwam Invicta op een mooie voorsprong door doelpunten van Jarich Hiemstra, Anne Jan Miedema en David van Dusschoten. Zij wisten de ruststand op 8-11 te brengen.

De tweede helft verliep vrij moeizaam. Spannum wist weer dichterbij te komen. Er lag telkens een gat van twee doelpunten. Invicta wist dat de wedstrijd nog niet was gespeeld, dus moesten ze er nog wel even voor vechten. Ze maakten wel doelpunten, maar Spannum deed dit ook. Ongeveer 10 minuten voor eind, stond de stand op 16-16. Op een gegeven moment wist David wist de stand op 16-17 te brengen, maar Spannum bracht de stand daarna al vrij snel op 17-17. Invicta en Spannum gingen de laatste 5 minuten van de wedstrijd in. Door twee strafworpen van beide teams was de stand nog steeds gelijk; 18-18. De scheidsrechter had daarvoor al aangegeven dat de laatste minuut was ingegaan. In de laatste seconden wist Arjan Kiewiet een strafworp mee te krijgen. David wist wat hem te doen stond. Rustig en koelbloedig rondde hij de strafworp af. Vervolgens klonk het eindsignaal en won Invicta op het nippertje met 18-19 van Spannum.

Uiteraard was Invicta dolblij en opgelucht dat het toch nog is gelukt ondanks de laatste, moeizame eindfase.

Volgende week, 24 januari, speelt Invicta tegen DTS om 19.50 uur in de Surventohal te Surhuisterveen.