Invicta wint in spannende wedstrijd van Club Brothers

GRONINGEN -Zaterdag stond alweer de laatste veldwedstrijd van dit jaar op het programma. Vanaf volgende week gaan de korfballers weer de zaal in, om in april de veldcompetitie af te maken. Invicta sloot af tegen Club Brothers uit Groningen. Dit team werd beoordeeld als een lastige middenmoter, die het de Kollumers zeker lastig kon maken. Het doel was om in de beginfase direct een gaatje te slaan om zo snel mogelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit leek in eerste instantie te lukken, want Invicta kwam 0-3 voor. Club Brothers behield echter de aansluiting door zelf te gaan scoren en zo stond het op een gegeven moment 3-5 voor Invicta. Toen kantelde de wedstrijd en nam Club Brothers de leiding. Een aantal goals kwamen uit vermeende snijballen, waarbij de spelers van CB wel heel erg dicht langs de steun liepen om vrij te komen. De scheidsrechter wilde echter van niets weten en keurde dit telkens goed. Dit frustreerde Invicta enigszins en CB wist 7-5 voor te komen. Nog voor de rust wist Invicta zich te herstellen en in de rust stond het 7-8.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er veel meer tempo in het spel van de Kollumers moest komen om zo betere kansen te kunnen creëren. Dit wist het team goed tot uitvoering te brengen en Invicta wist weer een klein gaatje te slaan en kwam met 10-12 voor te staan. CB bleef gevaarlijk met doorlopende spelers bij de korfzone. Wellicht appelleerde Invicta wel erg snel voor snijden, maar dat de scheidsrechter hier geen enkele keer voor floot blijft merkwaardig. De doelpunten bleven wat om en om vallen en de wedstrijd bleef dus spannend. Zolang het om en om bleef gaan, was dit echter in het voordeel van Invicta dat op voorsprong stond en uiteindelijk wisten zij de wedstrijd dan ook te winnen met 13-17. Van beide partijen een goede wedstrijd die met een prima onderlinge sfeer werd gespeeld.