Invicta wint in spannende wedstrijd de punten van Harkema

KOLLUM – Zaterdag stond de eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar voor Invicta op het programma. Invicta moest het opnemen tegen Harkema waar de vorige keer met 13-15 van werd gewonnen. Door omstandigheden kon Anne-Jan Miedema niet bij de wedstrijd zijn en was Eelco Egberts zijn vervanger. In de aanval voor Invicta begonnen Folkje Tjalsma, Trynke Groendijk, Arjan Kiewiet en Eelco Egberts. In de verdediging Wilma Grijpma, Grietina Solle, Ruurd Meindertsma en David van Dusschoten.

Nadat het fluitsignaal had geklonken begon Invicta scherp aan de wedstrijd en stond al snel met 1-0 voor, maar ook Harkema kon prima meekomen waardoor het snel weer op gelijke hoogte kwam. Een aantal keren kon Invicta een verschil van twee doelpunten maken, maar door af en toe minder verdedigend werk kwam Harkema toch weer op gelijke hoogte. Door doelpunten van David van Dusschoten en Ruurd Meindertsma kon Invicta nog voor de rust een voorsprong van twee doelpunten veroveren. In de rust stond er een 9-7 voorsprong op het scorebord.

Ook na de pauze liet Invicta Harkema weer terug komen. En Harkema pakte zelfs even de voorsprong , maar de Kollumers lieten hun niet uit het veld slaan en kwamen snel weer gelijk door een doelpunt van Wilma Grijpma. Invicta was daarna gebrand om op voorsprong te komen maar ook Harkema was gebrand om de volle twee punten mee te nemen. Voor Invicta mocht Mirjam Ellens het veld nog betreden, zij is na het spelen bij Nic weer terug bij Invicta. Uiteindelijk was het Invicta die met een mooie afstander van Eelco Egberts op een voorsprong van 15-14 kwam. Harkema kreeg nog de kans om een punt mee terug te nemen door middel van een strafworp maar deze werd gemist waardoor de volle twee punten in Kollum bleven.

Doelpuntenmakers:

Arjan Kiewiet: 3, Eelco Egberts: 1, David van Dusschoten: 5, Ruurd Meindertsma: 3, Trynke Groendijk: 1, Wilma Grijpma: 1, Grietina Solle: 1.