Invicta wint terecht van Altijd Kwiek

KOLLUM – Invicta moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de ploeg uit De Veenhoop. Op het veld had Invicta gewonnen met dubbele cijfers en Invicta had  er vertrouwen in dat er weer gewonnen zou worden. Dat zou ook blijken. Invicta won met 14-10. De pupil van de week was Emma van der Meulen. Zij had een prachtige sierlijke doorloopbal. De balsponsor was bakkerij Riemersma of terwijl bakkerij De Korenschoof. Dus koop allen uw brood deze week bij deze bakkerij! zegt het voort.

Invicta kwam direct op een achterstand doordat Ruurd Meindertsma zijn tegenstander vrij liet, de dame van Wilma Grijpma scoorde vervolgens ook een afstander. Deze beide spelers maakten hun fouten weer goed door  daarna een afstander te maken. 2-2, vervolgens werd het 2-3 en de Pruttelpot-formatie maakte er via een afstander 3-3 van. Vervolgens scoorde Ruurd Meindertsma een mooie uitstarter doordat Jarich Hiemstra hem goed de bal aanspeelde vanuit de korf. Jarich Hiemstra zette vervolgens Invicta op een 5-3 voorsprong. Zo bleef Invicta eigenlijk steeds twee doelpunten voor staan. In de 16 minuut kwam Altijd Kwiek via 7-5 op 7-6. Gelukkig scoorde Danielle Broersma, de vervangster van rots in de branding Folkje Tjalsma,  een verre afstander na tien minuten. Helaas moet geconstateerd worden dat Invicta last heeft van zulke fasen in de wedstrijden. Een periode waarin moeilijk gescoord wordt, dat is iets waarin Invicta nog moet groeien. Juiste keuzes en wie op welke positie.

Na rust was er weer een periode waarin het vak van Sijke de Vries moeilijk tot scoren kwam. Na rust werd het wel direct 9-6 maar weer werd er tien minuten niet gescoord en de blauw-wit hemden na deze fase wel. 9-7.Gelukkig stond Arjan Kiewiet op dit moment op en hij jaagde de 10-7 en 11-7 door de mand. Hij laat dan ook zien dat hij erg belangrijk is voor de Kollumers. De Pruttel-potformatie maakte er zelfs 5 verschil van. Het was nog tien minuten te spelen en Invicta wist dat de punten binnen waren.  Op dit moment was er een ongelukkige botsing tussen Ruurd Meindertsma en zijn tegenstander. De tegenstander kreeg een enorme bloedneus en hij is daarna naar de dokterswacht gegaan. Later zou blijken dat het gelukkig meeviel. Vlak voor tijd tekende Jarich Hiemstra voor zijn derde treffer 14-9, ook Jarich scoort de afgelopen weken regelmatig veel doelpunten. David van Dusschoten zorgde ervoor dat Altijd Kwiek 14-10 op het papier zette. Invicta pakte terecht de punten, maar het scoren gaat iets moeilijker dan in het begin van de competitie. Er moet nog iets meer gezocht worden naar de balans in de ploeg. Het publiek was deze wedstrijd ook weer in grote getalen aanwezig en dat waarderen de spelers van Invicta zeker. Het was zelfs zo dat 1 supporter in een drakenpakje op de tribune zat. We zijn dan ook benieuwd hoe deze supporter de volgende keer op de tribune zal zitten?

Invicta staat nu weer derde doordat ze gewonnen hebben van de nummer drie. Invicta heeft volgende week een goede tegenstander uit Hollandscheveld . Gelukkig komt statistisch gezien het moment dat Invicta weer echt gaat pieken, dichterbij.