HoofdnieuwsRegionaalSport

Invicta wint verrassend van de koploper DFD

OENKERK Afgelopen zaterdag speelde Invicta haar negende wedstrijd in de zaal. De vorige acht werden verloren. De week ervoor werd er verloren met 15-20. Dit was een aardige wedstrijd. DFD was sinds afgelopen week de gedeelde koploper. Het zou voor Invicta een behoorlijke klus worden om de punten binnen te slepen. De vorige keer hadden de Kollumers het zwaar, Gerard de Haan werd toen goed verdedigd door Minze de Boer maar de dames maakten toen het verschil. In de voorbespreking werd gezegd dat de ploeg goed moest voorverdedigen maar niet ten koste van alles. De dames kun je namelijk niet de kansen achter de korf laten nemen. Het vak van Minze de Boer liep met Gerard de Haan mee om zo deze angel eruit te halen. Dit lukte voor een groot deel.

Invicta kwam na vijf minuten op een achterstand. Dit was ook de enige voorsprong waar DFD kort van kon genieten. Invicta kwam langszij en stootte zelfs door naar een voorsprong van vier goals. DFD speelde niet scherp en Invicta daarentegen kwam steeds beter in hun spel en er werden mooie goals gemaakt. Minze de Boer en Arjan Kieviet dubbelden goed en creeerden  mooie kansen. De heren van DFD stapten behoorlijk door en daardoor waren ze kwetsbaar. Minze de Boer en Arjan Kieviet maakten hier gebruik van door zo nu en dan uit de ruimte naar binnen te stappen. In het vak van Mirjam Ellens werden om de beurt de heren en de dames in stelling gebracht en dit leverde goede doelpunten op. Mirjam Ellens maakte een prachtige doorloopbal door goed steunend werk van de heren. Ook aanstormend talent Arjen Coenrady speelde een goede wedstrijd en presteerde het om onder hoge druk drie strafworpen  er feilloos in te leggen. DFD probeerde aan te klampen maar dit lukte moeilijk. Op een gegeven ogenblik scoorde de thuisploeg , maar Invicta maakte een verre afstander die op naam van Jettie Hoekstra kon worden geschreven. DFD begon gaande de wedstrijd meer te zeuren op de scheidsrechter en was dan ook niet tevreden over zijn optreden. DFD had hier soms wel gelijk in maar legde het niet bij zichzelf neer. De ploeg had gewoon harder moeten werken. De dames van Invicta werden ook deze wedstrijd weer behoorlijk aan de tand gevoeld maar dit keer konden  de dames stand houden en vochten voor wat ze waard waren. Invicta ging rusten met  een 6-9 voorsprong.

Na de rust kwam Invicta op een grotere voorsprong door een mooie afstander van Minze de Boer.  Het verschil in deze wedstrijd met de weken ervoor was dat de doelpunten nu wel eens vielen en er konden lange aanvallen worden gedraaid door een goede afvang. Halverwege de tweede helft scoorde Wilma Grijpma, net als die week ervoor, een mooie kans achter de korf en weer keek Invicta tegen een voorsprong aan van vier verschil.  Invicta probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen door meer 4-0 te gaan draaien. Dit had wel tot gevolg dat het spel iets minder werd maar het leidde wel tot langere aanvallen. Tien minuten voor tijd was de stand 17-13. Invicta was voor een deel moe gestreden en in deze fase liep het allemaal wat minder. De communicatie was ook minder en dat leidde tot kortere aanvallen. DFD kroop dichterbij en maakte via een mooie ingestudeerde bal 15-17. De onrust bij de Kollumers nam wat toe maar gelukkig kon Invicta het net lang genoeg vol houden. De ploeg uit Kollum won met 16-17. De eerste punten waren een feit en de overwinning werd gevierd als een kampioenschap.

Invicta zal nog een klein wonder moeten verrichten als ze willen handhaven. In deze wedstrijd was Invicta de terechte winnaar. DFD had kunnen winnen als ze er meer voor gestreden hadden maar daarin verzaakte de ploeg. Na de wedstrijd werd de scheidsrechter zo’n beetje als schuldige aangewezen van dit verlies. Dat was niet terecht. DFD had zelf met deze ploeg meer af moeten dwingen maar deed dat niet. Gelukkig voor DFD verloor ook de concurrent en daardoor staan ze nog steeds gedeeld  boven aan. Invicta genoot deze avond nog verder van hun overwinning en pakte nog wat extra sfeer mee bij de karaoke in de kantine van KV Drachten waar het tweede van Invicta ook nog moest spelen. Volgende week speelt Invicta tegen het sterke Oranje Zwart. Als er op deze manier wordt gespeeld en gestreden dan hoeft het niet zo’n blamage te worden als de vorige keer. Invicta kan in ieder geval met een trots gevoel terug kijken op deze prachtige overwinning.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button