Invicta wint wedstrijd in Oude Pekela

OUDE PEKELA – Zaterdagmiddag speelde Invicta in Oude Pekela de wedstrijd tegen WSS. Het was een belangrijke wedstrijd om aansluiting met de top te behouden. Bij verlies zouden de Kollumers afdalen naar de middenmoot, terwijl de doelstelling is om bovenin mee te draaien. Ondanks het onstuimige weer van de afgelopen dagen, bleef het tijdens de wedstrijd gelukkig droog en was het veld goed bespeelbaar. WSS kende een droomstart, want het eerste schot trof meteen doel: 1-0. Invicta miste een vrije doorloopkans, maar Eelco Egberts maakte later alsnog de gelijkmaker van afstand. Even later stond het nog steeds gelijk (2-2), maar toen nam Invicta de leiding. Na de 2-3 van Eelco Egberts, zette Minze de Boer de Pruttelpot-formatie op 2-4. De aanvallen van het andere vak liepen iets stroever. Zij hadden te maken met een storende grote, lange dame en een ervaren heer van WSS. Invicta leed wat meer balverlies, maar bleef geduldig in de opbouw waaruit nog steeds goede kansen gecreëerd werden. WSS kwam weliswaar op 3-4, maar dankzij uitstekend afvangwerk van Bernard Kamperman konden zijn vakgenoten meerdere malen schieten en was het Arjan Kiewiet die de voorsprong voor Invicta weer twee doelpunten maakte. Het eerste aanvalsvak liet vervolgens wederom goed korfbalspel zien en zette de stand op 3-7. Net voor rust wist WSS er nog 4-7 van te maken.

In de tweede helft ging WSS op zoek naar de aansluiting, maar het was Invicta dat de score opende. De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als de eerste helft. WSS kreeg aanvallend wel kansen, maar het afstandschot was niet zuiver genoeg en de doelpunten kwamen maar langzaam. De eerste aanval van Invicta speelde een goede wedstrijd, waarbij de heren goed op schot waren en de dames ook uitstekend speelden. Zo was Mirjam Ellens erg belangrijk door elke afstuitende bal te ver- of heroveren. Het aanvallen van het andere vak verliepen stroever, maar het vak had lang balbezit, waardoor WSS niet echt de kans kreeg terug in de wedstrijd te komen. Ruurd Meindertsma werd in de ploeg gebracht om de voorsprong voor Invicta te vergroten en de wedstrijd te op die manier in het slot te gooien. Hij maakte dit waar door van afstand te scoren en zette de stand hiermee ondertussen op 5-11. Ook WSS bracht nog een nieuwe heer in de aanval. Het laatste kwartier werd het spel helaas ruwer en de sfeer slechter. De scheidsrechter deelde één gele kaart uit, maar er waren meerdere spelers die hier volop naar solliciteerden. Dieptepunt was het onbehouden inkomen van een heer van WSS op een dame van Invicta, maar gelukkig was de wedstrijd toen ten einde. Met de einduitslag van 10-14 reisde Invicta tevreden weer af naar Kollum