HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Inwoner uit Twijzel betrokken bij diefstal gasflessen

RODEN – De politie heeft afgelopen week vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar verschillende diefstallen van gasflessen.

In de periode van oktober 2012 tot vorige week zijn ruim 170 gasflessen gestolen bij een campingzaak aan de Kanaalstraat in Roden. Het gaat om zogenaamde 5 en 10 kilo gasflessen. De gasflessen zijn ontvreemd bij meerdere diefstallen op verschillende dagen en tijdstippen.

Op maandag 14 januari is een 45-jarige man uit Roden op heterdaad betrapt toen hij meerdere gasflessen wegnam bij de campingzaak. De man is bij zijn woning in Roden aangehouden. Agenten betrapten daar de man toen hij een gasfles in de auto tilde van een 63-jarige man uit Grootegast, welke deze gasfles had gekocht van de man uit Roden. De man uit Grootegast is ook aangehouden.

Woensdag 16 januari heeft de politie een 54-jarige man uit Twijzel aangehouden wegens heling. Uit onderzoek bleek dat hij meerdere gasflessen van de man uit Roden had gekocht. Die middag is ook een 38-jarige man uit Roden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de gasflessen. De 45-jarige verdachte uit Roden is inmiddels voorgeleid bij de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De overige drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Zij kunnen thuis het onderzoek afwachten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button