EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Inwoners Kollumerland c.a. maken Koningslied

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. en het Oranjecomité Kollum schrijven een wedstrijd uit onder de inwoners van de gemeente om een nieuw lied te maken over de nieuwe Koning en Koningin.

Alle inwoners van de gemeente worden in de gelegenheid gesteld een tekst en melodie te maken. De tekst moet gaan over de nieuwe Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De melodie moet vlot in het gehoor liggen. De taal kan zijn Nederlands of Fries, het Kollumers dialect is ook prima. Inzenden is mogelijk tot 21 maart 2013.

Een deskundige jury, onder leiding van burgemeester Bearn Bilker, beoordeelt de inzendingen. In week 14 (2 t/m 5 april) wordt het winnende lied bekend gemaakt.

In week 15 (8 t/m 12 april) wordt het winnende lied breed uitgezet in de gemeente, onder andere bij scholen, koren, orkesten. Zij hebben drie weken de tijd om het lied in te studeren. Op dinsdag 30 april 2013, de laatste Koninginnedag, wordt het winnende lied gezongen tijdens de aubade bij het gemeentehuis in Kollum.

Inwoners en belanghebbenden kunnen bij de aubade aanwezig zijn. Dit begint om 12.00 uur. Het wordt op prijs gesteld dat iedereen feestelijk, oranje, gekleed komt. Kinderen met een zelfgemaakte kroon, dames en heren met mooie hoeden, allemaal in hun mooiste feestkleding. Tijdens de aubade wordt, ter ere van de nieuwe Koning en Koningin, bij het gemeentehuis een koningslinde geplant.

Inzendingen van het nieuwe lied kunnen tot 21 maart 2013 digitaal in een MP3 bestand worden toegestuurd aan [email protected]. Let wel, dit bestand mag een maximale grootte hebben van 10Mb. U kunt het lied ook opnemen op een cd en toesturen aan: Gemeente Kollumerland c.a., t.a.v. afdeling communicatie, Postbus 13, 9290 AA Kollum. Vergeet niet de tekst mee te sturen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button