HoofdnieuwsRegionaalSport

Inzamelen van oud vet geeft vv Kollum financieel steuntje in de rug

KOLLUM – VV Kollum doet vanaf heden mee aan de actie ‘Vet, recycle het’. Door aan deze actie mee te doen ontvangen we per volle kliko ingezameld (frituur)vet en olie 20 tot 30 euro.

Stichting RIONED en het Voorlichtingsbureau voor Margarine Vetten en Oliën voeren de campagne ‘Vet, recycle het!’ Dit initiatief moet ervoor zorgen dat er meer inzamelpunten voor gebruikt vet komen. Ook wil het mensen motiveren om gebruikte olie en vetten apart in te zamelen en in te leveren. Er doen momenteel al 3000 supermarkten, gemeenten en verenigingen mee, waaronder nu dus ook vv Kollum. Het bestuur van vv Kollum is zeer enthousiast over het inzamelen van gebruikte vetten en oliën. “Onze leden vinden het inzamelen van vet straks net zo normaal als het inzamelen van oud papier en glas. We twijfelden dan ook geen moment toen de club werd gevraagd om inzamelpunt te worden. Wij zijn als club bewust bezig met het milieu. Het verwerken en recyclen van vet hoort daarbij en we verdienen zo wat extra’s voor de club!”.

Alle frituurvet en oliebollenvet kan ingeleverd worden

Mensen die thuis oliebollen bakken of frituren kunnen hun gebruikte frituurvet bewaren en  inleveren bij de vereniging. Wanneer ieder lid het oude vet teruggiet in de verpakking of in een oude fles en daarna inlevert dan kan dat de vereniging een mooi extraatje opleveren. Het ingeleverde vet wordt gerecycled tot biobrandstof. Dat is duurzamer maar ook beter voor het rioolstelsel. Oud vet en olie komen namelijk nog regelmatig in het riool terecht waardoor verstoppingen worden veroorzaakt.

 

De container waar de flessen/verpakkingen met oud vet ingestopt kan worden staat op het terrein van vv Kollum. Zie je de container niet meteen staan vraag dan de kantinemedewerkers even.

Het bestuur van vv Kollum roept alle Kollumers, maar expliciet onze leden op om het oude vet in te leveren. Hiermee laten we zien dat we bewust met het thema duurzaamheid en milieu bezig zijn, en bovendien is het een eenvoudige manier om wat extra financiën voor de club binnen te halen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button