HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Inzittenden auto aangehouden na achtervolging

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag na een achtervolging een 19-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden. Ook twee inzittenden werden aangehouden.

Surveillerende agenten in een onopvallende politieauto zagen de 19-jarige eerder die middag in Dokkum rijden. De man werd gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij een zware mishandeling eerder dit weekend in Dokkum. Ze besloten de man dan ook te gaan volgen. De bestuurder kreeg dit echter door. Met hoge snelheid reed hij vervolgens in de richting van Leeuwarden. Daar werd hij opgevangen door meerdere eenheden van de politie. De bestuurder negeerde diverse stoptekens.

Uiteindelijk kon hij klem worden gereden op het Zaailand in de binnenstad van Leeuwarden. Daar werd hij en de andere inzittenden van de auto, twee inwoners van Dokkum 19 en 20 jaar, aangehouden. Het voertuig werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de 19-jarige werd vanwege het gevaarlijke rijgedrag ingevorderd. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De twee inzittenden mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button