HoofdnieuwsRegionaal

Is uw WOZ – waarde te hoog ? Maak gratis bezwaar

KOLLUM – Niemand wil te veel belasting betalen, dat is logisch’ en ‘Bespaar honderden euro’s’. Met slogans zoals hierboven adverteren diverse bureaus om dit ‘gratis’ voor u te doen. Daarom is ‘gratis’ bezwaar maken tegen WOZ-waardes steeds meer in trek.

Echt gratis?

Maar, zoals zoveel dingen is ‘gratis’ eigenlijk helemaal niet gratis. Er worden namelijk veel kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. En misschien nog wel belangrijker, het is niet nodig: wij helpen u namelijk ook graag (en gratis)!

Niet eens met uw waarde?

De gemeente stelt de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vast. Dat gebeurt met de informatie die we hebben. De gemeente wil net als u namelijk graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Neem dus contact met ons op als u het niet eens bent met de waarde. Ook dit jaar hebben wij al een aantal WOZ-waarden aangepast nadat er contact met ons gezocht is. Waar gewerkt wordt, kunnen namelijk fouten worden gemaakt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt passen we deze graag gratis voor u aan.

Komt u er met de gemeente niet uit?

Komt u er met de gemeentelijke taxateur niet uit, dan is het verstandig om formeel bezwaar te maken. Het bezwaarschrift moet uiterlijk 11 april 2014 bij de gemeente binnen zijn. Ook bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er bijna nooit een gespecialiseerd bureau voor nodig. Een kort briefje is vaak al voldoende.
U kunt hiervoor ook het formulier ‘Bezwaarschrift WOZ-beschikking 2014’ gebruiken. U kunt dit downloaden, invullen en ondertekenen. Daarna kunt u het naar de gemeente sturen.
Omdat het om een formeel bezwaar gaat en deze ondertekend moet zijn, is het niet mogelijk om per email bezwaar te maken.
Het is wel mogelijk om via DigiD bezwaar te maken. Dit kunt u doen door hier het DigiD-formulier Bezwaar WOZ-waarde te openen.

Wie betaalt de kosten voor zo’n bureau?

Uiteindelijk betalen we dus allemaal mee aan de kosten die een no-cure no-pay bureau voor u maakt. Dat zit zo: als een bezwaarschrift gegrond is kan de gemeente wettelijk verplicht zijn om een onkostenvergoeding uit te betalen. Als u een bedrijf namens u bezwaar laat maken krijgt het bureau deze onkostenvergoeding. Zij verdienen dus aan de onkostenvergoeding die de gemeente moet uitbetalen omdat een bedrijf is ingeschakeld. De gemeente maakt op deze manier meer kosten dan als u zelf bezwaar maakt. Daardoor gaan de tarieven omhoog. Dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken is altijd gratis.

Heeft u nog vragen?

Bel dan met: 0511-458844. Wij helpen u graag en dat helemaal gratis.

bron : Gemeente Kollumerland

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button