HoofdnieuwsRegionaal

Jaarwisseling Achtkarspelen uitstekend verlopen

BUITENPOST – De jaarwisseling in Achtkarspelen is zeer rustig en gezellig verlopen. In bijna alle dorpen werden grote feesten georganiseerd en waren er geen ongeregeldheden. Politie, brandweer en gemeentelijke diensten hoefden nauwelijks in actie te komen. De schade, die vijf jaar geleden nog aanzienlijk was, is bijna tot nul gereduceerd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft oudejaarsnacht diverse dorpen in de gemeente bezocht. ‘De sfeer in alle dorpen was uitstekend. Het succes van deze jaarwisseling is wederom te danken aan de vele vrijwilligers en dorpsbewoners en de gecoördineerde inzet van hulpdiensten,’ aldus burgemeester Adema.

Er wordt door verschillende dorpen en instellingen steeds meer en breder verantwoordelijkheid genomen voor de leefbaarheid in de eigen directe leefomgeving, Elkenien Dwaande! Zo zijn in Augustinusga de eindejaarsactiviteiten bekostigd door middel van een eindejaarsloterij georganiseerd door Plaatselijk Belang Augustinusga.

Achtkarspelen stimuleert en ondersteunt sinds enkele jaren de dorpen om feesten te organiseren tijdens de jaarwisseling. Daarnaast heeft de gemeente haar draaiboeken, in overleg met de politie en particuliere beveiligingsdiensten, goed op orde om waar nodig direct op te kunnen treden. Deze aanpak heeft de afgelopen jaren haar vruchten afgeworpen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button