RegionaalSport

Jelyne Kamstra reservekampioen op ponykeuring

SUMARREHEIDE- Vrijdag vertrokken diverse kinderen en pony’s vanuit Kollumerzwaag naar de Hynstedagen bij Sumar. Bevetra Horse Transport had hun vrachtwagen beschikbaar gesteld zodat we in style konden vertrekken.

Gaele Beerda (7 jr) mocht met zijn shetlander Pieter het spits afbijten. Voor Geale was dit zijn eerste keuring. In groep 3 kwamen Wyke Wijbenga (3 jr) en Femma Bosma (4 jr) in actie. Wyke werd met haar shetlander Iris de winnaar van deze groep en mocht hiermee naar de kampioensronde.

Femma heeft haar ook van haar beste kant laten zien met pony Hoes that girl. Ze kreeg hier hulp bij van broertje Tjisse. Groep 6 was sterk vertegenwoordigd met Kollumerzwaagsters. Jelyne Kamstra (6 jr) kwam als eerste in actie met haar pony Black Diamond. Rimke Wijbenga (6 jr) presenteerde Sunprise weer tip top voor de jury. Esmee Bijlsma (7 jr) liet Casper ook van zijn beste kant zien. Jelyne werd de winnaar in deze groep en plaatste haar hiermee voor de kampioensronde.

Ilse Dol (10 jr) kwam in de laatste ronde in actie met haar pony Nico. Ze hebben het goed gedaan, maar was niet voldoende voor de kampioenskeuring. Om 16.30 werden alle ronde winnaars verwacht in de hoofdring. Wyke en Jelyne mochten hier hun pony’s nog een keer aan de jury en het publiek tonen. Jelyne mocht een stapje naar voren doen en werd reserve kampioen met haar pony Black Diamond.

Alle kinderen kregen een tasje met inhoud van de organisatie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button