HoofdnieuwsRegionaalSport

Jessica wint goud, Maxime Zilver en Irene brons!

KOLLUMERZWAAG – De eerste plaatsingswedstrijd van niveau F,G en H werd 15 februari gehouden in Kollumerzwaag. Door de nieuwe oefenstof zijn de eisen een stuk moeilijker geworden. Daarom is het voor alle meiden super knap dat ze vandaag meededen. In baan A kwamen Renie Offinga en Sabina Bosma in actie in de categorie jeugd 2 H. Renie kwam met wedstrijdadrenaline keurig over de pegasus. Helaas ging ze bij de tweede sprong door haar knie heen, maar ze bikkelde door en wilde de wedstrijd afmaken. Sabina behaalde de hoogste score op de brug, maar liet punten liggen bij de balk. Sabina werd 4met 0,05 verschil met nummer 3 en Renie werd 5e. In baan A werd er door Isa van de Meer, Jeanet Zijlstra en Aniek Posthumus geturnd in de categorie jeugd 1 H. Isa behaalde met haar strak uitgevoerde vloerdans de tweede score van alle deelnemers. Ook Aniek en Jeanet hebben nette oefeningen laten zien. Bij de concurrentie lag het niveau hoog. Isa werd 8e, Aniek 10e en Jeanet 11e.

Tijdens de tweede wedstrijd was het de beurt in baan A aan Maxime Feenstra, Marije Heidstra en Julia Lautenbach. Van de 16 deelnemers stonden alle drie dames van SVK in de top 5. Bij Julia was balk de beste klassering en werd op dit toestel 4e. Op sprong heeft ze punten laten liggen, maar ze werd in het eindklassement keurig 5e. Marije stal de show bij de sprong, want ze versloeg hier alle andere turnsters. Ze mag tevreden zijn met haar 4e plaats over alle toestellen. Maxime turnde een strakke wedstrijd waarbij ze 2e werd op de brug en 3e op de balk. Hiermee pakte ze punten en mocht ze na afloop het zilver mee naar huis nemen. Jessica Steendam en Aryana Feenstra turnden in baan B in het niveau jeugd 1 niveau F. Aryana turnde een goede wedstrijd, maar viel helaas van de balk. Aryana werd 4e. Jessica Steendam was vandaag in topvorm en was de beste op balk en brug. Dit werd in het eindklassement dan ook beloond met een gouden medaille!

In de laatste wedstrijd werd er geturnd in drie verschillende categorieën. In baan A kwamen Eline Postma en Irene Zijlstra uit in de categorie Junior 2 G en Anna Nuveld in Junior 1 niveau G. Eline had de hoogste score op het toestel brug. De puntjes moeten verder nog op de i worden gezet. Ze werd 6e. Irene was onverslaanbaar op de balk en de vloer. Helaas had ze een val bij de brug met ophurken, maar desondanks mocht ze nog steeds een bronzen medaille in ontvangst nemen. Dit belooft wat voor de volgende wedstrijd.  Anna had een pechdag, want ze viel bij de brug en de balk. Ze liet zich niet kennen en scoorde na deze toestellen de hoogste score op de sprong. Ze werd 8e. In baan B was het de beurt aan Lieke klaver en Hester Hiemstra die turnden in de categorie junior 1 niveau F. Lieke liet een erg mooie vloerdans zien en behaalde hiermee de hoogste score. Met de handstand viel ze jammer genoeg van de balk. Van alle toestellen samen werd ze 6e. Hester hield haar zenuwen in bedwang en bleef bij alle elementen op de balk staan. Helaas had ze een val bij de brug. In het eindklassement werd ze 8e.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button