HoofdnieuwsRegionaal

Jeugdontmoetingsplek Kollum krijgt financiële bijdrage van de Rabobank Burgum- De Lauwers en het Oranje Fonds

KOLLUM – Eindelijk is het zover! Er is genoeg geld ingezameld voor de verbouwing van de jeugdontmoetingsplek in Kollum. Na lang te hebben gezocht hebben wij, de vrijwilligers van Jongerenontmoetingsplek Kollum te samen met de gemeente Kollumerland c.a. en Timpaan Welzijn, een locatie gevonden in de Kelder van Oostenburg. De verbouwingswerkzaamheden starten in de maand mei. Daarom openen we na de zomervakantie de deuren voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar oud. Deze zal elke zaterdag van de maand van 20.00 tot 23.00 uur en 1 keer per maand op de vrijdagavond voor de jeugd van groep 7 & 8 geopend zijn.

Door middel van eigen acties, collecte, vrijwilligerswerk, flyeren en verkoop op de Sinterklaasmarkt, hebben wij geld ingezameld. Daarnaast hebben we een financiële bijdrage van de Rabobank Burgum-De Lauwers(€ 1000,-) en het Oranje Fonds (€ 2000,-) gekregen. Die we hiervoor hartelijk willen bedanken.”Het Oranje Fonds steunt initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdrage ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds word o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.”

In de zomervakantie gaan we bezig met het verven en inrichten van de jongerenontmoetingsplek! Maar helaas hebben we hier geen groot budget voor. Heeft u nog verf die wij mogen gebruiken of inrichtingsmateriaal laat het ons dan weten!

De jeugdontmoetingsplek is actief op Facebook. Er loopt nu een actie  “Wie bedenkt de  nieuwe naam van de jeugdontmoetingsplek”. Ben jij diegene die de beste naam bedenkt, Like onze Facebook en laat jouw ideeën achter?  Wil je hoe dan ook het jeugdhonk bijstaan met goederen, financiële middelen of als vrijwilliger neem dan contact op met  Eerde Reitsma 06-20503759.

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button