HoofdnieuwsRegionaalSport

Johannes Postma winnaar 14 editie Kollumer Katloop

KOLLUM – Vrijdagavond omstreeks half 8 werd het startschot gegeven voor de 14de editie van de Kollumer Katloop door Aleid Keizer. Zij is ambassadeur van War Child in Friesland en zelf ook een fervent hardloper. De Kollumer Katloop is inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving. Er waren twee afstanden de 6.4 km en de 13,8 km. Voorafgaand aan de Kollumer Katloop was de scholierenloop voor leerlingen van scholen uit Kollumerland.

De deelnemers die voor de kortste afstand kozen liepen het ‘rondje’ Hesseweg, Goudberg, Zevenhuisterweg weer richting Kollum, terwijl het langste parcours over dezelfde Hesseweg naar Burum ging, en weer terug. Voor de snelste lopers waren er leuke prijsjes te verdienen: smakelijke en gezonde producten uit eigen streek.

De Katloop is uitgegroeid tot een vaste waarde in het programma van de noordelijke atleten en ook een geweldige belevenis voor het publiek! Het deskundige en vaak ook humoristische commentaar werd geleverd door de bekende speaker Jan Kooistra van de SV Frieslandloopvereniging. De Kollumer Katloop werd georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.

De uitslagen:

13.8 km Heren : 1 Johannes Postma

2 Rob Vijver

3 Dick Wobbes

13.8 km Dames  : 1 Eva Koopmans

2 Meike Spoelstra

3  Tiny Wouda

6.4 km Heren : 1 Gerrit Wolber

2 Geale Simon Postma

3 Jeroen van Dijk

6.4 km Dames : 1 Aukje Buwalda

2 Sanne v/d Meer

3 Marije Veenstra

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button