HoofdnieuwsRegionaal

Jonge mensen op weg naar het concertpodium

GERKESKLOOSTER – Al meer dan 25 jaar organiseert jeugdbrassband Pro Junior in februari een concert voor jong talent. De eerst volgende editie vindt plaats op zondag 9 februari a.s. in de  Gereformeerde Kerk te Gerkesklooster, aanvang 16.00 uur. Er zal worden opgetreden door pianisten, gitaristen, AMV-ers, koperblazers en slagwerkers. Aan het concert werkt een aantal docenten van streekmuziekschool de Wâldsang mee.

De jongste deelnemers komen net van de peuterspeelzaal of zitten pas op de basisschool. Zij komen met een liedje van juf hun muzikaliteit tonen. Ook de jeugdbrassband Pro Junior zelf en haar samenspelgroep zullen van zich laten horen. De jonge blazers hebben les van de docenten Piet van der Heide en Bienze IJlstra, de slagwerkers van Jan Geert Nagel en Ido Gerard Kempenaar. De IMV-groep, waarin kinderen o.l.v docent Dineke Oostra spelenderwijs allerlei instrumenten verkennen, zal ook een optreden verzorgen. Daarnaast zal groep 5 van de plaatselijke basisschool voor het voetlicht treden. Haar leerlingen volgden een aantal koperlessen en zullen nu op cornet tijdens hun eerste optreden laten horen wat ze geleerd hebben. Wie weet doet een aantal van hen volgend jaar mee als solist of als lid van de  samenspelgroep van “Projunior”…

De geschiedenis heeft bewezen dat de naam van het concert goed gekozen is, want menig jong talent van vroeger staat tegenwoordig te schitteren op verschillende podia. Zo staat Oedo Kuipers, geboren in Stroobos, tegenwoordig in het theater van Hamburg te zingen en te spelen.

Het is prachtig dat concerten als deze worden georganiseerd. Podiumervaring opdoen is ontzettend belangrijk: je talenten laten horen, jezelf ontwikkelen en zo positief in het leven komen te staan. Anderen laten genieten van muziek is ook één van de kerndoelen van muziek.

Solistenconcours

Veel muzikanten van “Projunior” doen een week later, op 15 februari, mee aan het solistenconcours. Hier worden de meeste muzikanten begeleid door Wâldsangdocent Tinelies Beetsma op piano. Ook haar leerling Sigrid Bijma zal muzikanten begeleiden, waaronder haar broer Hendrik Bijma die de althoorn bespeeld.

Dit concours vindt eveneens plaats in de Gereformeerde Kerk te Gerkesklooster, van  10.00 u – 17.00 u. ‘s Avonds wordt de dag afgesloten met een concertconcours om 19.00 uur met aansluitend een concert van Brassband de Wâldsang. Welkom

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button