HoofdnieuwsRegionaal

Jonge politici debatteren zaterdag in Oostenburg

KOLLUM – Jonge politici van alle partijen in Kollumerland c.a. gaan zaterdagavond 15 maart met elkaar in debat over  diverse onderwerpen in jongerensoos De Kelder in Oostenburg. Onder leiding van Hendrikje Talsma van radio NOF die het debat zal leiden.  Jong en oud is vanaf 20.00 uur welkom.

De ChristenUnie nam het initiatief voor het jongerendebat. `Bijna alle partijen hebben een of meer jongeren op de lijst die ook actief willen meedoen. We zijn daar trots op en willen hen ook graag stimuleren hun rol op zich te nemen´, zegt lijsttrekker Margreet van der Molen van de ChristenUnie. Onlangs stond in de krant dat jongeren moeizaam tot een gang naar de stembus te bewegen zijn.  `We vinden dat allemaal heel jammer. De verkiezing voor de gemeenteraad gaat echt over onze omgevingen, onze straten, sportvoorzieningen en dorpen. Door te stemmen kun je daar invloed op uitoefenen´.

Door jongeren actief in te zetten in een debat hopen de vijfpartijen in Kollumerland dat onderwerpen die jongeren bezighouden op de agenda komen.

Deelnemers  aan het debat zijn Wibo Feenstra  en Anne Marije Pompstra voor het CDA, Marco Keijzer en Kevin Merkus namnes PvdA, Anne Koster VVD, Warna de Jager ChristenUnie en Frâns Boersma  FNP.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button