Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Jongeren aan het werk met De Warming Up

BUITENPOST – 30 uitkeringsgerechtigde jongeren uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hebben de afgelopen weken een intensief programma, De Warming Up, gevolgd om een baan met motiverende loopbaanbegeleiding te vinden. Een project dat mede mogelijk gemaakt wordt door Instituut Gak en Provincie Fryslan.

De Warming Up 

15 jongeren uit Tytsjerksteradiel volgen van 11 februari tot en met 8 maart De Warming Up. Van 11 maart tot en met 12 april volgen 15 jongeren uit Achtkarspelen dit programma. Hierbij zijn ze gecoacht door oud-profvoetballers René van Rijswijk en Lody Roembiak. Zij hebben jarenlange ervaring in het werken met jongeren en hebben uitstekende resultaten geboekt in het vergelijkbare project ‘Cambuur Werkt’.

Door de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn 30 uitkeringsgerechtigde jongeren geselecteerd om mee te doen aan De Warming Up. De Warming Up bestond uit 32 dagdelen met trainingen en lessen. ’s Ochtends is aandacht besteed aan de presentatie, verkenning van de arbeidsmarkt en algemene ontwikkeling op weg naar ‘goed werknemersschap’. Iedere middag is gewerkt aan de fysieke en mentale fitheid door middel van sport. De trainingen en lessen vonden plaats bij voetbalverenigingen Bergum in Burgum en Harkemase Boys in Harkema. Zij hebben voor dit project de locatie, velden en vrijwilligers beschikbaar gesteld.

Na het intensieve programma weet het grootste gedeelte van de jongeren waar ze staan en wat ze willen. Vanaf dat moment neemt de RS Groep het vervolg traject op zich. Samen met de jongere gaan ze opzoek naar een geschikte werkplek met als doel minimaal een arbeidscontract van een half jaar in de wacht te slepen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button