HoofdnieuwsRegionaal

Jongeren Achtkarspelen kiezen voor ‘Be seen, be safe’

BUITENPOST – Met het thema ‘Verkeersveiligheid’ gingen zo’n 48 VMBO leerlingen van het Nordwin College Buitenpost, OSG Singelland Surhuisterveen en Lauwerscollege Buitenpost en Surhuisterveen woensdag 12 december aan de slag op het gemeentehuis in Buitenpost.

Jongeren en Verkeersveiligheid

De leerlingen hebben tijdens deze Jongerengemeenteraad gesprekken gevoerd met raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen op het gebied van verkeersveiligheid. ‘s Middags vond er een debat plaats met de politieke partijen. Met deze informatie konden de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

‘Be seen, be safe’

‘s Avonds presenteerden de vier groepen, tijdens een speciale jeugdraadsvergadering voorgezeten door burgemeester Piet Adema, haar plannen aan het publiek. De andere groepen mochten kritische vragen stellen. Hierna vonden meerdere stemrondes plaats. Uiteindelijk kreeg groep 4 de meeste stemmen. Alie de Vries, Hélene Nauta, Laura Wouda, Corina Koostra, Esmiralda Jonker, Willem Kootstra, Marco Vries, Wieger Bruining en Carmen Klein hebben het project ‘Be seen, be safe’ bedacht. Het doel van dit project is om mensen beter zichtbaar te maken in het donker. De groep wil reflecterende stickers uitdelen op de voortgezet onderwijs scholen en basisscholen in de gemeente. Deze stickers kunnen op de kleding gedragen worden. Om dit project te promoten wil de groep een Facebook pagina aanmaken en folders maken. De gemeente stelt  voor de uitvoering van dit plan een bedrag van € 1.250 beschikbaar.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button