HoofdnieuwsRegionaal

Jongeren Achtkarspelen kiezen voor DepoDog prullenbakken

BUITENPOST – Met het thema ‘Leefomgeving’ gingen zo’n 48 VMBO leerlingen van het Nordwin College Buitenpost, OSG Singelland Surhuisterveen en Lauwerscollege Buitenpost en Surhuisterveen woensdag 13 november aan de slag op het gemeentehuis in Buitenpost.

De jongeren hielden zich deze dag bezig met lokale politiek. Ze bedachten concrete plannen in het kader van het thema ‘Jongeren en hun leefomgeving’. De leerlingen voerden gesprekken met raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen. Met deze informatie konden ze hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

 

DepoDog wint € 1.250

‘s Avonds presenteerden de 5 groepen, tijdens een speciale jeugdraadsvergadering, voorgezeten door burgemeester Gerben Gerbrandy, haar plannen aan het publiek. De andere groepen mochten kritische vragen stellen. Hierna vonden meerdere stemrondes plaats. Groep 2, bestaande uit Lemke Kooistra, Marianne Holman, Cobie Laagland, Esmee van Kammen, Wesley Scheerhoorn, Hicham Afakhssi, Elisabeth Leenstra en Stephanie Zuidema, kreeg uiteindelijk de meeste stemmen. Zij willen met DepoDog prullenbakken overlast door hondenpoep tegengaan. In de DepoDog prullenbak zitten al afvalzakjes die hondenbezitters eruit kunnen pakken om hier uitwerpselen van hun hond in te doen.

Groep 2 krijgt € 1.250 om het plan uit te voeren. Met dit geld wil de groep drie DepoDog prullenbakken en afvalzakjes aanschaffen die in Surhuisterveen (De Haven), Buitenpost (Van Haersmapark) en Drogeham (veldje voor basisschool De Tarissing) geplaatst worden.

 

 

Foto: Gemeente Achtkarspelen

Jongeren in gesprek met deskundigen op het gebied van leefomgeving

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button