Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Jongeren Damwoude en Dokkum maken kennis met techniek

BURGUM – Vrijdag 11 oktober a.s. vinden er twee grote techniekevenementen plaats in Dokkum en Damwoude. Die dag is er “Technics4U” voor basisschoolleerlingen en een grote Techniekdag voor leerlingen van het Dockinga College in Dokkum en de Saad uit Damwoude. Beide evenementen worden georganiseerd door De Gouden Driehoek Noordoost Fryslân en spelen in op de sterk toenemende vraag aan technisch geschoold personeel de komende jaren. Dit geldt ook voor de regio Noordoost Fryslân, waar veel technische bedrijven vertegenwoordigd zijn.  Technics4U

Op de VMBO-VAKschool van het Dockingacollege in Dokkum maken vrijdag ruim 430 leerlingen van groep 7 van 17 basisscholen in Dongeradeel en Dantumadiel kennis met de wereld van techniek door het techniekevenement “Technics4U”. Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie voor basisschoolleerlingen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek, hoopt de organisatie bij te dragen aan de lange termijn oplossing van de personeelstekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van basisscholen, VO-scholen, MBO’s, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4u tot een zeer compleet techniekevenement. Op zaterdag 12 oktober kunnen de leerlingen een bedrijfsbezoek brengen aan SMI, Kabelnoord, Dijkstra Draisma, Autoschade Hoogstra en Adema Architecten.

 Techniekdag

Tijdens de Techniekdag Dokkum-Damwoude die vrijdag voor de 3e keer wordt georganiseerd, brengen 285 leerlingen van het Dockinga College in Dokkum en de Saad uit Damwoude een bezoek aan 14 technische bedrijven. Er zijn deze keer twee nieuwe bedrijven bijgekomen: de Sionsberg en Bouwbedrijf van der Werff. De bedrijven laten zien hoe leuk techniek kan zijn door de leerlingen met het brede vakgebied van de techniek te laten kennismaken. De leerlingen krijgen niet alleen een rondleiding bij ieder bedrijf, maar worden ook geïnformeerd over de mogelijke functies die binnen de bedrijven aanwezig zijn en welke keuzes leerlingen kunnen maken qua vervolgopleidingen. De verschillende technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen aan bod; van VMBO tot en met HBO/universiteit.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button