HoofdnieuwsRegionaalSport

Jongeren Surhuisterveen verleggen grenzen met freerunning

SURHUISTERVEEN – Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen bracht donderdagavond 19 december een bezoek aan het freerunproject voor jongeren in de Surventohal in Surhuisterveen. Een vaste groep van 10 jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar krijgt onder begeleiding van docenten van We Move Stunts les in freerunning. De burgemeester werd vergezeld door officier van justitie Petra van der Vliet.

Op een zinvolle en sportieve manier leren de jongeren hun vrije tijd te besteden. Daarmee wordt onder andere voorkomen dat de jongeren als gevolg van verveling mogelijk overlast veroorzaken in het winkelcentrum. Het project is een initiatief van Terese Kammelar en wordt belangeloos ondersteund door onder andere Gymnastiek Vereniging Veenwouden, H&I Surhuisterveen, plaatselijk belang, het OM, de politie en de gemeente.

De jongeren en hun docenten gaven 19 december een demonstratie van hun sport. Burgemeester Gerbandy was onder de indruk van de spectaculaire, acrobatische toeren: ‘Troch de belutsenens fan de mienskip kinne dizze jongeren har sport útoefenje.’

Freerunning is een relatief jonge sport. Bij deze ‘loopsport’ gaat het er om dat je zoveel mogelijk hindernissen probeert te nemen op een vloeiende manier. Er wordt bijvoorbeeld over muurtjes en hekken gesprongen, tegen gebouwen en over sloten. Het ziet er sensationeel uit! Voor freerunners is het gevoel van vrijheid en het verleggen van grenzen belangrijk. Freerunning is ook wel bekend onder de naam parcours.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button