HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Jongerenaanpak Wurkje oan Wurk zeer succesvol

BUITENPOST – Jongerenaanpak Wurkje oan Wurk (WoW) heeft in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel geleid tot een hoog percentage uitstroom richting werk en scholing. ‘De unieke aanpak in beide gemeenten leverde in Achtkarspelen een uitstroom op van 71% en bij ons in Tytsjerksteradiel 70%. Een geweldige resultaat waar we met recht trots op zijn’, aldus wethouder Houkje Rijpstra. Kenmerkend voor WoW is dat jongeren in de zoektijd, nog voordat een uitkering is toegekend, al worden geactiveerd. ‘Dat doen we door een beroep te doen op de persoon zelf. Door eigen belang in te zien ontstaat er gedragsverandering. Dat motiveert jongeren om zelf aan de slag te gaan’, zegt wethouder Gerda Postma van Achtkarspelen. Met het hoge uitstroomresultaat over het afgelopen kwartaal en het zien opbloeien van de jongeren zijn beide wethouders erg tevreden.

Wurkje oan wurk

Met de aanpak WoW gaan jongeren actief aan de slag tijdens wekelijkse groepsbijeenkomsten. Twee enthousiaste trainers zorgen voor een dynamische, interactieve en positieve netwerkbijeenkomst, waarin successen gedeeld worden, jongeren worden gecoacht, leren omdenken en gestimuleerd worden actief te netwerken en solliciteren.

Jongeren die zich aanmelden voor een uitkering worden direct uitgenodigd voor een startgesprek. ‘Tijdens dat gesprek willen we er achter komen wat ze kunnen, maar nog belangrijker wat ze willen én welke stappen ze daar zelf voor moeten zetten’, vertelt Houkje Rijpstra. Ruim twee jaar geleden werd de basis voor een andere manier van werken in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gelegd. Dat resulteerde onder meer in de integrale jongerenaanpak Wurkje oan Wurk.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button